Мирела Демирава си призна откровено: Истина е

7 Dni Sport22.08.2022
мирела демирева

Една от най-добрите родни лекоатлетки, като цяло, а не само в скока на височина – Мирела Демирева се класира на 9-о място на Европейското първенство по лека атлетика в Мюнхен (Гер).

Сребърната медалистка от олимпийските игри в Рио 2016 се представи доста под възможностите си и преодоля само 186 см, които се оказаха недостатъчни да се бори за отличията.

Това беше четвърти европейски финал за Мирела Демирева на открито. 32-годишната българка беше осма в Хелзинки през 2012 година, а но последните два континентални форума в Амстердам през 2016 и Берлин през 2018 г. спечели сребърни отличия.

“Ако разсъждаме обективно, се радвам, че въобще участвам тук, сподели Демирева след финала. – Но, разбира се, исках повече и знам, че мога повече. Не знам какво да коментирам за тези височини. Мога много повече. Следващата година ще участвам навсякъде, където мога.“

Шампионка със 195 см стана 20-годишната украинка Ярослава Магучих, трета от Олимпийските игри в Токио 2020.

Магучих преодоля тази височина от първи опит, което й отреди златото. Това е най-слабият резултат, с който се печели европейска титла на открито при жените, от 1974 г. насам. Представителката на Черна гора Мария Вукович взе среброто също с 1.95 м, но тя преодоля височината в своя трети опит. 17-годишната сръбкиня Ангелина Топич, трета от Световното за девойки под 20 години в Кали по-рано през сезона, спечели първия си медал на голям форум при жените. Дъщерята на Драгутин Топич се пребори за бронза с 1.93 м, които преодоля от първи опит.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ