Григор Димитров отпадна безславно от Корда във Вашингтон

Григор Димитров,

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров проведе неузнаваемо слабо доиграването на осминафиналния си сблъсък със Себастиан Корда във Вашингтон и отпадна след 6:4, 1:6, 2:6 за общо 2 часа и 19 минути игра, разпределени в два дни.

Въпреки че вчера топ тенисистът ни съумя да пробие още в първия гейм и да не допусне отпускане до края на първия сет, затваряйки го сравнително рутинно, то днешната продукция нямаше нищо общо. Гришо изигра един от най-слабите си мачове през календарната година и вероятно само трудната му за възприемане продукция срещу Стефан Козлов в Акапулко може да се сравнява по липса на качество и желание.

Димитров спечели само три от разиграните 15 гейма в доиграването и през цялото време не можа да демонстрира дори 50% от по-голямата си класа. Резултатът справедливо изразява съотношението на услията, положени на корта от двамата тенисисти, а Григор за пореден път затвърди впечатленията, че Вашингтон изобщо не му е любима и предпочитана дестинация.

Той остава само с две участия с повече от една записана победа и единствен четвъртфинал през 2013 година. Все пак, негативните емоции могат бързо да бъдат заличени с участието на далеч по-престижния предстоящ “Мастърс” в Монреал другата седмица.

Гришо ще остане на 19-о място в световната ранглиста, след като не можа да си върне 18-ото от Роберто Баутиста Агут, но изостава само със 75 точки от 34-годишния испанец.

Естествено, турнирът във Вашингтон беше първи след повече от месец пауза за Григор Димитров и лекуване на контузия в аддукторите, която злощастно го извади още в самото начало на „Уимбълдън“. Възможно е слабото представяне днес да има връзка с недостатъчната физическа подготовка и липса на оптимална кондиция.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ