Камата подлуди феновете на ЦСКА на „Армията“, които изреваха: Един е Ицо Стоичков

payimage-544660

Легендата на ЦСКА и българския футбол Христо Стоичков пристигна на едно от помощните игрища на стадион „Българска армия“ за участието си в „Армейския следобед“.

Кавалерът на „Златната топка“ за 1994 година предизвика страхотен интерес и еуфория сред дошлите на събитието. Пристигането му беше огласено от гръмогласни скандирания

„Един е Ицо Стоичков“.

Стотици фенове се наредиха на опашка, за да снимат и получат автограф от мегазвездата на българския футбол.

Камата се срещна с фенове на “червените”, но намери време да разговаря и с медиите, като засегна предстоящия мач на тима от “Армията”.

“Когато има организация, е лесно, мисля, че организацията е супер с тези момчета и момичета, които са тук. Важното е, че феновете са подредени и знаят за какво става въпрос. Докато не свършат те, и аз няма да си тръгна от тук, мачът може да почака.

Обичта и уважението няма да пристигнат. На този стадион колко години съм прекарал и след това алеята, която е направена за всички спортисти на ЦСКА, ти дава основание и удоволствие да си тук. За мен е същия ден, какъвто беше и декември 94-та. Спомени големи, благодаря на моето семейство, приятели, треньори, всички футболисти и фенове. Тази Златна топка е за тях. Това, което съм постигнал, е заради тях.

Няма начин да не отида на мача. Като всеки българин, ще се радвам на победите. Импулс мога да бъда към публиката, на терена не мога да помогна с нищо. Мисля, че Саша ще направи така, че да ги мотивира достатъчно футболистите. Хората, които ще дойдат, също ще подкрепят отбора. Мисля, че една изразителна победа ще даде спокойствие и самочувствие за реванша.

Облика винаги може да се подобрява, да се иска повече, да се вложи футболистът повече, да знае историята на ЦСКА, да знае къде отива, да тренира максимално и когато дойдат мачовете, да играе и да покаже това, което може. Както аз съм бил. Без да те мотивират и да работиш през седмицата няма как събота и неделя да очакваш нещо да постигнеш по време на мачовете.

Трябва да бъдеш максимално концентриран. Много пъти съм ги питал къде отиват – “Отивам на тренировка” – и аз питам: “Ама някакви задачи имате ли?”, “Ами не знам” ми отговарят. И край, разговорът приключва”, заяви Стоичков.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ