Йодан Йовчев: Да истина е

7 Dni Sport30.07.2022
Йордан Йовчев,

Йордан Йовчев e част от инициативата на „Нестле за Живей активно“.

Заедно с Евгени Иванов – Пушката и Михаела Маевска, големият ни гимнастик участва в шоу мач по плажен волейбол. Той говори пред „Дарик радио“ и „dsport“ за това как поддържа невероятната си спортна форма.

Йовчев заяви, че трябва ежедневно да се съпротивляване с възрастта и даде някои съвети за здравословно хранене. В началото Йовчев коментира представянето на Радослав Златанов на младежкия олимпийски фестивал в Словакия. Българският гимнастик спечели сребърен медал.

„Сребърен медал, уникално представяне на варненския спорт и предимно гимнастиката. Едно момче, на което залагаме много. Предстои Европейско първенство август месец. Това е едно контролно състезание за него, тъй като в този фестивал участват всички, които ще представят страните си на европейското първенство. Представянето му наистина е страхотно към момента. Второ място, един сребърен медал. Има финал на успоредка. С малка грешка, девето място в многобоя е нещо голямо. Тази малка грешка е наказуема много, така че можеше да стане поне и в тройката в многобоя. Това няма значение. Добър старт, страхотно представяне. Волейболът ми е страст, искаме да накараме младежта да бъде физическа активна, балансирано хранене, локации за спорт. Ако можем пет деца да запишем в нещо, което си харесват, ще е супер за нас“, каза Йовчев.

„Ние се съпротивляваме с възрастта ежедневно. Отделям 20-30 минути за себе си. Чувствам се добре, когато спортувам. Не е нужно да сме с фрапиращи размери. Хората трябва да спортуват и да го чувстват като необходимост“, добави той.

„Нещата са прости. При храненето не трябва да злоупотребяват с нищо, всичко е в дозите. Преди малко изядох три малки кюфтета“.

„Гледах Ботев Пловдив, гледах Левски, гледах ЦСКА. Искам българският футбол да се движи, да има успехи, да има за кого да болеем, да се пълнят стадионите. Както във волейбола и в гимнастика, залите винаги са пълни като има големи очаквания. Има разпознаваеми неща, има нещо, за което можеш да копнееш и да раздаваш себе си като фен. Не правим добро впечатление като не правим добри резултати. Добрите резултати са свързани с материални бази, държавата трябва да има приоритет и поглед върху развитието на масовия спорт и на елитния спорт. Ние трябва да мотивираме младите и ако можем да бъдем полезни, да имат повод за гордост. Това е“, каза още Йордан Йовчев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ