Лудогорец очаква лесни три точки срещу „соколите“ от Варна

7 Dni Sport29.07.2022
Шамрок Роувърс - Лудогорец, Каули Оливейра

Шампионът Лудогорец приема новака Спарта (Варна) в мач от 4-ия кръг на efbet Лига. Двата тима ще се изправят днес от 21:00 часа на стадион “Хювефарма Арена”, като се очаква домакините да нямат никакви проблеми със спечелването на трите точки.

“Орлите” все още нямат загуба в efbet Лига, след като стартираха с безпроблемни две победи над Септември (София) и Локомотив (Пловдив). В последния кръг обаче “зелените” завършиха наравно (2:2) в изключително атрактивен мач с ЦСКА 1948. Головете във вратата на Симон Слуга бяха първите, които Лудогорец допусна в своята врата през настоящия сезон. По-рано през тази седмица обаче българският първенец гостува в Ирландия на местния Шамрок Роувърс, където допусна и първата си загуба за сезона с 1:2. Въпреки това обаче “орлите” продължават напред в предварителните кръгове на Шампионска лига, а другия вторник им предстои тежко предизвикателство срещу Динамо (Загреб).

Иначе “зелените” се разделиха с пореден футболист през този трансферен прозорец. В сряда отбора напусна Ихинио Марин, който не попадаше в сметките на Анте Шимунджа. Очаква се от тима да си тръгне и една от основните фигури – Алекс Сантана, но също така се очаква в Разград да пристигнат нови две попълнения. Първото от тях вчера вече е факт – халфът Якуб Пьотровски, който идва от Фортуна (Дюселдорф).

“Соколите” от своя страна все още нямат победа в елита. Откакто се завърнаха в първото ниво на футбола у нас, варненци имат записани две загуби – от Славия и от Левски. В последния кръг “спартаклии” вкараха първия си гол и спечелиха първата си точка, след като направиха 1:1 с Пирин у дома. Определено най-силното оръжие на Спартак са феновете на тима, които подкрепят любимците си непрестанно. Както при гостуването на “Герена”, така и сега има организация на привържениците, като се очаква немалък брой фенове да подкрепят “соколите” в Разград.

Иначе през седмицата отборът от морската ни столица осъществи сериозен трансфер, след като обяви привличането на бившия футболист на ЦСКА 1948 и Лудогорец Ивайло Климентов. С него се очаква да се вдигне нивото на “соколите”, особено след като повечето от новите попълнения вече получиха картотека и са на линия.

efbet Лига, 4-ти кръг:

Вероятни състави:

Лудогорец: Слуга, Сисиньо, Терзиев, Пластун, Групер, Шоу, Йорданов, Рик, Янков, Тисера, Тиаго.

Спартак Варна: Дичевски, Боев, Ибрям, Борисов, Будинов, Илиев, Черненко, Мартис, Андреев, Васев, Тошев.

Начало: 21:00 часа
Стадион: “Хювефарма Арена”
Главен съдия: Георги Давидов.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ