ЦСКА спести сериозна сума

7 Dni Sport25.07.2022
ЦСКА - Шахтьор Караганда, Яник Вилдсхут

ЦСКА е спестил сериозна сума чрез избягването на изплащане на компенсации на Яник Вилдсхут и Йоан Бай. Ако за двамата не бяха намерени нови клубове, те трябваше да разтрогнат и съответно да получат по 3 заплати компенсация, каквато е практиката в подобни случаи.

Както е известно, двамата не попадаха в плановете на треньора Саша Илич, който ги извади от първия отбор след летния подготвителен лагер в Австрия. Той заяви, че няма да разчита на чуждестранни играчи, които не превъзхождат българските. След като в продължение на две седмици те тренираха индивидуално, както и с дублиращия състав на армейците, си намериха нови клубове, а това облекчи сериозно ЦСКА, тъй като в противен случай опциите бяха две.

Те или трябваше да разтрогнат, при което да получават съответните никак немалки компенсации, или да останат на заплата в отбора, като в същото време тренират за здраве, пишат колегите от „Тема спорт“.

Яник Вилдсхут, който остава в историята като един от най-яловите футболисти в историята на ЦСКА, премина в третодивизионния английски Оксфорд Юнайтед. Договорът му е за две години, като може да се конкурира за място на крилото с друг бивши играч на червените – Джером Синклеър, който кара проби в тима, след като през последните 12 месеца така и не си намери отбор. Йоан Бай пък се завръща във Франция, където в следващите 2+1 сезона ще носи цветовете на представителя на Лига 2 Бастия. През миналата кампания тимът завърши на 12-о място във втория ешелон на местния футбол.

В сделките за Вилдсхут и Бай има залегнали бонуси при добро представяне, съчетано с постигането на определени резултати на техните тимове.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ