Александър Везенков: Да, истина е отказвам предложените милиони

7 Dni Sport21.07.2022
Александър Везенков,

Беше ясно още преди седмица, но сега вече е официално. Срокът, в който българският баскетболист можеше да се присъедини към Сакраменто Кингс изтече.

Това означава, че националът остава в Олимпиакос за сезон 2022/23 и няма да се състезава в Националната баскетболна лига на САЩ и Канада.

Сакраменто Кингс се сдоби с правата на Везенков в края на миналия месец. Това се случи посредством размяна с Кливланд Кавалиърс броени часове преди драфта в НБА.

Още в събота, 16 юли стана ясно, че крилото няма да се присъедини към Кингс. Според информацията в медиите Везенков е информирал ръководството на „кралете“ за своето желание да остане в Европа. Неговата цел през следващия сезон е спечелването на Евролигата с Олимпиакос.

Припомняме Ви, че този отказ лишава Везенков от мултимилионен договор, който щеше да му усигури крупна заплата и бонуси. Все пак се очаква договора му в Олимпиакос също, да бъде с по-добри финансови условия.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ