Ликът на Пенчо Семов краси новите екипи на Янтра Габрово

7 Dni Sport21.07.2022
Янтра Габрово, Нови екипи

Ликът на големия габровски индустриалец и благодетел Пенчо Семов стои на екипите, с които Янтра започна сезон 2022/2023 във Втора лига.

Новата екипировка е на елитния испански бранд JOMA, съобщават от Янтра в клубния си сайт. Тя беше официално представена от капитана Петър Казаков, Мартин Ангелов и вратарите Християн Василев и Петър Иванов на емблематични за града ни места – Дома на културата, Етъра, паметника на западния вход на града, Дома на хумора и сатирата и стадион „Христо Ботев“.

Официалният екип е изцяло в зелено, с логата на генералния спонсор efbet, на Община Габрово и на два от основните партньори на клуба. Ликът на Пенчо Семов краси долната дясна част на фланелката, а на гърба, над официалния надпис Янтра, стои ръкописно изписано мотото на „българския Рокфелер“ – любов, труд и постоянство. Интересен мотив е и вградената буква “Я” в номерата на играчите. Идентичен е резервният екип, който е изцяло в бяло, а вратарските са в червено и черно.

Екип „Пенчо Семов“ заменя досегашния – „Рачо Ковача“. С него Янтра игра в първите два сезона след завръщането си в професионалния футбол.

Играчите получиха и също фланелки и шорти за свободното време, тренировъчни екипи, анцузи и т.н. Скоро ще бъде обявено как и привържениците на отбора ще имат възможност да поръчат от новата екипировка.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ