Чуждестранен канал започна да излъчва родната efbet Лига

7 Dni Sport16.07.2022
Спартак Варна - Славия,

Популярният телевизионен канал в бивша Югославия SportKlub започна да излъчва мачовете от родната Първа лига. Дебютът бе в понеделник със срещите Спартак Варна – Славия и Берое – Ботев Враца. Двубоите ще вървят по каналите SportKlub 2, 4, 5 и 6. Вчерашните два мача Ботев Враца – Ботев Пловдив и Лудогорец – Локо Пловдив също бяха излъчени пряко, пишат колегите от „Тема спорт“.

SportKlub има различни версии за излъчване в Сърбия, Хърватска, Черна гора, Северна Македония и Словения. Така двубоите от Първа лига могат да се гледат в тези страни от Балканския полуостров.

Преди години за кратък период мачовете от родния елит бяха транслирани по румънския канал Pro TV, чийто дъщерен у нас със същото име даваше А група. Това обаче бе за много малко време и клубовете не получиха почти никакви финансови постъпления.

В момента няма информация за колко точно са спазарени тв правата в бившите югорепублики и дали това ще се отрази на постъпленията на българските отбори.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ