Ради Димитров и Сепси измъкнаха точка в Крайова

7 Dni Sport16.07.2022
Левски, Радослав Димитров

Сезонът в румънския елит започна с атрактивно равенство 2:2 между амбициозния Университатя Крайова и приятната изненада от предишната кампания Сепси. Гостите губеха с 0:2 до 73-ата минута, но успяха да стигнат до точката, а заслуга за това имаше и българският бранител Радослав Димитров, който подаде за едно от попаденията.

Димитров и още трима футболисти на Сепси се изправиха срещу бившия си отбор. Италианският треньор на тима Кристиано Бергоди пък беше начело на Университатя до миналата година. Гостите излязоха със самочувствие след спечелената преди седмица Суперкупа на Румъния, но Университатя игра по-силно до почивката и поведе с гол на Густаво в 29-ата минута.

В 59-ата минута домакините разгърнаха перфектна контра и отново Густаво беше точен за 2:0. Четвърт час по-късно Димитров центрира от десния фланг и Виталие Дамашкан върна едно попадение. Сепси продължи да атакува и три минути преди изтичането на редовното време Никола Паун се разписа за 2:2, а секунди преди края на двубоя Александру Матею от Университатя получи червен картон.

В друг мач от първия кръг новакът Херманщат разби с 3:0 Миовени. Цял мач на вратата на домакините беше Пламен Илиев, който нямаше почти никаква работа.

Автор: „Гонг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ