Лудогорец и Локомотив Пловдив обещават интригуващ сблъсък

7 Dni Sport15.07.2022
лудогорец_локомотив_пловдив

Лудогорец и Локомотив (Пловдив) се изправят един срещу друг в дербито на втория кръг в efbet Лига.

Двата тима ще премерят сили в Разград, а двубоят започва в 21:00ч.

Главен съдия на срещата е Никола Попов.

Двубоят обещава да бъде повече от интересен, имайки предвид последните мачове между двата тима, в които драмата бе пълна. През последните години Локомотив се научи да играе силно срещу Лудогорец, а двубоите срещу шампионите никога не са лесни.

И Лудогорец, и Локомотив спечелиха своите мачове от първия кръг. Разградчани, водени от наставника Анте Шимунджа тръгнаха ударно с 3:0 срещу Септември в София, а Локомотив постигна обрат с 2:1 срещу Пирин (Благоевград) на „Лаута“. През седмицата пък Лудогорец имаше тежък мач от първия квалификационен кръг на Шампионска лига. В него „орлите“ спечелиха с 1:0 гостуването си на Сутиеска и с общ резултат 3:0 в двете срещи продължават напред. Това обаче може да се окаже от полза за Локомотив и наставника Александър Томаш, който разполагаше с повече дни почивка от последния си мач.

През седмицата гостите от Пловдив се подсилиха в нападение с бразилеца Евандро, но той едва ли ще вземе участие в мача, имайки предвид това, че не е водил подготовка с отбора. Лудогорец пък се раздели със защитника Шакил Пинас. Той беше продаден в шведския Хамарби.

Локомотив понесе сериозен удар след първия мач срещу Пирин, в който тежка контузия получи полузащитникът Петър Витанов. Той разкъса връзки на глезена и ще отсъства от терените поне три седмици.

В последните шест мача между двата тима на четири пъти Лудогорец триумфира, а в две от срещите Локомотив се поздрави с успеха.

В последните шест срещи „Хювефарма Арена“ балансът е същият – четири успеха за Лудогорец и две победи за пловдивчани, като последната такава дойде на 8-и май 2021 година. Тогава Локо спечели мача с 2:1.

eftbet Лига, 2 кръг:

Лудогорец – Локомотив Пловдив

Вероятни състави:

Лудогорец: Падт, Сисиньо, Терзиев, Вердон, Недялков, Гонсалвеш, Сантана, Янков, Делев, Рик, Тисера

Локомотив Пловдив: Пиргов, Павлов, Бидунга, Паскалев, Василев, Зебли, Петрович, Карагерен, Илиев, Дион, Боруков

Стадион: „Хювефарма Арена“, Разград
Съдия: Никола Попов
Начало: 21:00 часа

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ