Франческо Кадеду: В България вече се чувствам като у дома

n-353422
n-353422

Старши треньорът на волейболистите на Дея спорт (Бургас) Франческо Кадеду остава на поста си и за новия сезон 2024/25. Същевременно той вече е част и от щаба на мъжкия национален отбор по волейбол на България, като е един от помощниците на новия селекционер Джанлоренцо Бленджини.

 

Франческо Кадеду заяви, че участието му в щаба на „лъвовете“ е голяма крачка напред в развитието му, а в България вече се чувства като у дома.

„Продължавам с ВК Дея спорт. Ще водя отбора и през следващия сезон 2024/25. Стиснахме си ръцете с президента Александър Маджуров. Радвам се, защото в Бургас много ми харесва. Условията в клуба са много добри. Ще бъда за трета година в България, а тук вече се чувствам като у дома“, коментира Франческо Кадеду.

„Щастлив съм, че заедно постигнахме първия трофей в историята на ВК Дея. Това е голяма крачка в този проект. Горд съм, че се случи още на втория сезон от моето пристигане. Желанието ми е да продължим започнатото и да вървим във възходяща посока. Да постигнем още отличия с този клуб.

Радвам се, че ядрото на тима се запазва, това е важен фактор. Привличаме и нови чуждестранни попълнения. Все още има някои въпросителни в селекцията, която продължава. Надявам се, че през следващия сезон ще успеем да изградим един още по-силен състав. Целите се запазват – отново ще се стремим към челните позиции.

За новия сезон:

„Смятам, че през новия шампионат конкуренцията ще е още по-голяма. Нивото се вдига, правят още по-качествени селекции, което предвещава още по-интересни битки и оспорвано първенство“, коментира още италианският специалист.

Относно българския език:

Трудно ми е още с българския. Опитвам се, но засега не се получава. Но за сметка на това в семейството ми напредват по-бързо от мен, особено синът ми, страхотен е (смее се).

За работата си в националния тим:

„Щастлив съм, че съм част от щаба на Джанлоренцо Бленджини. Той е голям треньор, с много опит и с много успехи. За мен е чест да работя с него. Миналата година бях помощник на Андреа Буратини с младежите, сега вече съм в щаба на мъжкия национален отбор. Това е съвсем различно ниво и огромен скок в моята кариера. Горд съм от този факт. Ще се опитам да извлека максимума от съвместната ни работа и да натрупам ценен опит“, завърши Франческо Кадеду.

 

Изотчник: BGvolleyball.com


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ