Локомотив Пловдив среща Пирин с амбиции за силен старт на сезона

7 Dni Sport09.07.2022
Локомотив Пловдив - Берое, Алиун Фал, Венсан Марсел

Първият кръг на efbet Лига противопоставя отборите на Локомотив (Пловдив) и Пирин (Благоевград). Двата тима се изправят един срещу друг от 18:30ч. на стадион „Локомотив“ в пловдивския парк „Лаута“, а срещата обещава да бъде доста интересна.

Изтегленият жребий за сезон 2022/23 отреди „смърфовете“ да домакинстват в първия кръг, започнал вчера (петък) с двубоя между Ботев (Пловдив) и Хебър (Пазарджик).

Двата тима проведоха сериозна лятна подготовка, в която заложиха на българското. Възпитаниците на наставника Александър Томаш избраха Банско за своя подготвителен лагер, докато голяма част от контролите на Пирин бяха изиграни в Благоевград. „Орлетата“ премериха сили и със носителя на Купата на България Левски в Самоков, в която отстъпиха от столичани с 1:2.

Иначе и Локомотив, и Пирин подсилиха съставите си. Новите в отбора на пловдивчани са крилото Бабакар Дион, халфовете Георги Каракашев и Пиер Зебли, защитникът Матеус Да Силва, вратарят Динко Хоркаш и бранителят Луан Лейте да Силва. От тях се очаква да заместят напусналите Парвиз Умарбаев, Лукас Салинас и Кристиан Гомис. Стражът Лукас Рейдър все още не се е присъединил към Локомотив и по всичко изглежда, че договорът му ще бъде прекратен.

Последната седмица беше много турболентна за Пирин и буквално дни преди началото на сезона в отбора бе извършена треньорска смяна. Петър Михтарски напусна клуба, като на мястото му на скамейката ще заеме Красимир Петров. Това ще бъде и дебют за Петров начело на Пирин. Младият специалист се завръща на „Лаута“, след като бе в щаба на бившия наставник на „смърфовете“ Александър Тунчев.

Петров ще може да разчита на новите попълнения в отбора Славчо Шоколаров, който за последно носи екипа на гръцкия Астерас (Влахиоти). Към отбора през това лято се присъединиха още офанзивните футболисти Китан Василев и Калоян Тодоров., както и Емил Янчев и Андрей Йорданов.

В последните си проверки преди началото на сезона Локомотив разби Созопол с 4:0 на „Лаута“, а Пирин надви новака във Втора лига Беласица (Петрич) с 1:0.

„Във всеки един мач Пирин ще играе за победа и без страх. Независимо от съперника. Това е моето разбиране. Предстоящият съперник Локомотив (Пловдив) е един от големите отбори в България, това е клуб с традиции и история. Те разполагат с много добър треньор. Нашата цел е да се противопоставим и да започнем по най-добрия начин новия шампионат. Мога да разчитам на всички футболисти. Нямаме контузени или наказани“, заяви наставникът на Пирин Красимир Петров ден преди двубоя с Локомотив.

Вероятни състави:

ЛОКОМОТИВ (4-2-3-1): Илко Пиргов, Милош Петрович, Мартин Паскалев, Райън Бидунга, Александър Василев, Петър Витанов, Пиер Зебли, Георги Каракашев, Бирсент Карагарен, Бабакар Дион, Димитър Илиев

ПИРИН (4-2-3-1): Янко Георгиев, Христофор Хубчев, Николай Бодуров, Петър Занев, Александър Дюлгеров, Казуки Такахаши, Красимир Станоев, Даниел Иванов, Станислав Костов, Иван Тасев, Преслав Йорданов

СТАДИОН: „ЛОКОМОТИВ“
СЪДИЯ: Драгомир Драганов
НАЧАЛО: 18:30 часа

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ