Амбицираните ФК ЦСКА 1948 и Левски кръстосват шпаги

7 Dni Sport09.07.2022
ФК ЦСКА 1948 - Левски, Димитър Костадинов

Носителят на Купата на България Левски гостува на ФК ЦСКА 1948 в най-интересната среща от първия кръг на efbet Лига. “Сините” тръгват с амбиция за нещо доста по-сериозно от миналия сезон, а домакините не отстъпват по желание за по-добро класиране в тази кампания, където ще гонят местата даващи право на участие в Европа. Именно затова първият сблъсък между Станимир Стоилов и Любослав Пенев, който дебютира начело на новия си клуб, предизвиква най-голям интерес на старта на сезон 2022/2023 година. Двубоят, който стартира в 21:00 часа, ще се играе подобно на последната среща между двата състава в Бистрица, което не се нрави на 26-кратните шампионите, тъй като ще имат едва около 300/400 фенове, които да ги подкрепят.

Сред края на миналия сезон “червените” се разделиха с доста футболисти, а на тяхно място клубът привлече други, основно чужденци. Отборът беше напуснат от доста опитни играчи, в т.ч. Галин Иванов, Димитър Пиргов, Иван Караджов, Деян Лозев, Венцислав Василев, Георги Ангелов, Емил Мартинов, Васил Шопов, Крум Стоянов и др.

Във ФК ЦСКА 1948 до момента пристигнаха петима бразилци – Енрике от Маритимо, Октавио от Локомотив (София), Джонатан Перейра от Берое, Тиаго Барбоса от Интернасионал и Хелитон Джордж, като Пенев обяви на своя брифинг вчера, че клубът няма да спре с новите попълнения, а напротив. Десният бек Стив Фуртадо от Берое също е част от новата вълна на стадиона в Бистрица, както и украинският вратар Генадий Ганев. 

Двама от най-конвертируемите футболисти на ЦСКА 1948 – Ивайло Чочев и Даниел Наумов продължават да са част от състава, а там е и централният нападател Александър Колев, който се намира в отлична форма и не спира да бележи, откакто се присъдени към столичани през зимата.

Бившият селекционер на България похвали съперника, но със сигурност ще иска да бъде треньорът донесъл първата победа на клуба си срещу Левски, а играчите му играят, както винаги за премия от 10 000 лева при успех срещу този съперник.

Най-успешният специалист в родния елит Мъри Стоилов беше доста критичен към тима по време на подготовката, в която тимът постигна едно равенството и четири поредни победи. Пристигнаха само трима нови играчи, но най-опитният от тях Ивелин Попов се контузи и на този етап няма да може да дебютира за родния си клуб. Анте Блажевич и вкаралият пет гола през лятото Роналдо ще бъдат титуляри.

Очаква се капитанът Николай Михайлов да е вратар, а Блажевич, Сонко Сундберг, Хосе Кордоба и Цунами да бъдат защитниците. Георги Миланов, Филип Кръстев, Андриан Краев се очаква да бъдат тримата полузащитници, а Уелтон, Роналдо и Билал Бари ще търсят головете срещу “червените”. 

“Червените” ще преследват първа победа над Левски, като през двата сезона от своето влизане в efbet Лига те не само нямат успех на тима от “Герена”, но нямат и отбелязан гол в мрежата на “сините”.

Левскарите пък имат нужда от три точки, за да стартират успешно началото на сезона, което ще бъде доста тежко предвид и мачовете с ПАОК от Лигата на конференциите. Стоилов обаче е категоричен: „Предпочитам добра игра пред грозна победа. Добрата игра ще донесе резултати, дори и да загубим един мач, докато случайната победа може да ни заблуди“.

ФК ЦСКА 1948 – ЛЕВСКИ

Вероятни състави:

ФК ЦСКА 1948: Наумов, Фуртадо, Петров, Марин, Джонатан, Охене, Русев, Стоичков, Октавио, Енрике, Колев

ЛЕВСКИ: Михайлов, Блажевич, Сундберг, Кордоба, Цунами, Кръстев, Краев, Миланов, Роналдо, Уелтон, Бари

Стадион: „Витоша“, Бистрица

Съдия: Ивайло Стоянов

Начало: 21:00 часа

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ