Денят „X“ в ЦСКА настъпи

7 Dni Sport04.07.2022
ЦСКА, Гриша Ганчев

Може би най-важният ден за ЦСКА в последните няколко месеца настъпи. Понеделник е и започна финалната седмица преди старта на новата кампания в efbet Лига 2022/23. Сезон, в който „червените“ трябва да пожелаят титлата на България повече от всичко и всеки, за да я спечелят и сложат край на своята суша и доминация на Лудогорец.

Защо е толкова важен ден? Защото ЦСКА има селекция, да прави и дупки да попълва, а това е най-добра, да се случи преди старта на първия мач, за да няма после приказки за липса на достатъчно време на адаптация до декември месец.

Очаква се „армейците“ да привлекат класен централен нападател след раздялата си с Жорди Кайседо в Тигрес. Медииите в Мексико пишат, че ЦСКА ще привлече сума от порядъка на 4-5 млн. долара. Очаква се сериозна част от нея, да бъде за нов по-класен играч в тази зона, а и за други играчи.

Освен централен нападател могат да се очакват още 2-3 нови имена до първия мач за първенство срещу Арда Кърджали, който е на „Армията“. Всичко това се случва на гърба на платените от Гриша Ганчев и компания над 1,6 млн. лева за стари задължения по загубени дела във ФИФА. Става въпрос за трансферни издънки в миналото на клуба.

Междувременно продадените абонаментни карти от фенове на ЦСКА са около 1 000, като целта е до края на този месеца бройката им да бъде 5 000. Очаква се сериозна активизация и в тази посока.

Като цяло от предстоящата втора част на селекцията на Саша Илич, ще се разбере какви са амбициите на клуба за новата кампания. С клуба по всяка вероятност ще се разделят Яник Вилдсхут, Федерико Варела и Йоан Баи.

Досега през трансферния прозорец бяха привлечени Светослав Шопов, Лазар Туфегджич и Брадли де Нойер, за нов може, да се смята и Енес Махмутович, който чак сега ще може, да бъде картотекиран, а бе привлечен още през април.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ