Силна България излиза на паркета без право на грешка

7 Dni Sport04.07.2022
баскетбол - Александър Везенков

Мъжкият национален отбор по баскетбол гостува на Босна и Херцеговина в ключов мач за класиране за втория етап на квалификациите за Световно първенство през 2023 година. Сбълъсъкът е тази вечер от 21:00 часа в Сараево.

Към момента „лъвовете” са последни в групата с 1 победа и 4 поражения, но имат реални шансове за продължаване напред. Лидер в групата ни е Литва с 5 победи и нито едно поражение. Босна и Чехия са с баланс 2:3.

И двата варианта пред националите за класиране за следващия етап минават пред задължителна победа в зала „Мирза Делибашич” тази вечер. Първият е по-труден – българите трябва да надиграят своя съперник с над 10 точки, за да не зависят от изхода на мача между Литва и Чехия. При втория Литва трябва да победи Чехия, а „лъвовете” да надвият „драконите” с 3 или повече точки.

Преди три дни България изигра страхотен мач и бе съвсем близо до това да удари една от най-големите баскетболни сили в Европа – Литва. Възпитаниците на Росен Барчовски отстъпиха със 70:72 в Самоков след феноменален мач на Александър Везенков, който се завърна в националния отбор след 4 години отсъствие. Крилото на Олимпиакос завърши с 29 точки и хвана 11 борби срещу „балтийските гиганти”.

Най-известното име в състава на Босна е Джанан Муса. Крилото бе част от Бруклин Нетс в НБА, а през миналия сезон игра за испанския Бреоган. В тима е натурализираният американец Джон Робърсън от Страсбург, както и Емир Сюлейманович и Миралем Халилович.

България и Босна изиграха общо 5 мача в последните 4 години, като босненците триумфираха в последните четири срещи.

Автор: „Гонг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ