Има развитие в положителна развръзка в преговорите между Левски и Драган Шолак

7 Dni Sport01.07.2022
Драган Шолак,

Бившият собственик на Левски Спас Русев е съдействал на клуба за преговорите с мощната чуждестранна компания „Юнайтед Груп“, съобщава „Тема спорт“. Както е известно, тя е под контрола на сръбския магнат Драган Шолак, който в миналото е правил бизнес с Русев.

Преди дни изпълнителният директор на сините Ивайло Ивков призна, че от фирмата, която притежава и английския елитен Саутхемптън, имат интерес за придобиването на мажоритарния пакет акции на Левски. И това е изразено официално чрез писмо. Според Ивков развитие по евентуална смяна на собствеността на клуба ще има до края на годината.

Представители на Драган Шолак бяха в София преди финала за купата с ЦСКА (1:0), а след това изгледаха и сблъсъка за трофея.

Спас Русев пък даде премия от 100 хиляди лева на сините за спечелването на отличието. Той придоби мажоритарния пакет акции на сините от Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов. След това пък ги джироса на Георги Попов – дясната ръка на Васил Божков.

Твърди се, че има сближаване на позиците между двете страни, но все още има детейли, които задължително трябва, да се изчистят, за да се стигне до сделка при която Левски ще бъде закупен на 80% от компанията на милирдерът – Драган Шолак.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ