Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич заяви след победата с 2:1 в контролата срещу Металист (Харков), че ще иска отборът да е максимално свеж за първия мач от новия шампионат срещу Хебър (Пазарджик).

„Това беше първи мач след две седмици тежка подготовка. Не ми хареса първото полувреме. Опитвахме през цялото време да играем в средата и им дадохме много голови възможности“, заяви Валентич.

„Второто полувреме беше много по-добро, особено първите 30 минути. Бързо темпо, игра с едно докосване. Сменихме малко позициите, сменихме и двама играчи и това се отрази. Отбелязахме два гола и имахме още един шанс. За първи мач това е добре“, добави той.

„Тази предсезонна подготовка е по-къса с една седмица. Последната седмица за нас беше много интензивна. Имахме 7 тренировки и един мач. Видях играчи, които бягаха на максимума си. Това е добре. В последните две седмици работихме много по тактическата подготовка в атака и защита.“

„Опитваме се да сме максимално свежи преди първия мач с Хебър. В неделя се прибираме, в понеделник ще почиваме, а от вторник започваме с активация“, допълни Валентич.