Разрушават стадион „Българска армия“ на 1-ви април 2023-та година

7 Dni Sport21.06.2022
ЦСКА, Гриша Ганчев

ЦСКА и международният оператор „SPORTFIVE“ дадоха съвместна пресконференция.

Те постигнаха споразумение за изграждане и управление на новия клубен стадион на „червените“.

Брифингът се състоя на стадион „Българска армия“.

От там стана ясно, че в момента продължават процедурите по изваждане на всички разрешително. Разрушаването на дома на ЦСКА – стадион „Българска армия“ е планувано за 1-ви април, а завършването на новото съоражение е планирано за края на 2025-та година.

Информация от цялата пресконференция:

„Това, което сме научили в Германия, не означава, че работи във всички останали страни. Това, което трябва да направим, е да видим дали ще работи в България. Затова искаме да споделим нашия опит от Будапеща с вас. Преди 10 години бяхме помолени от държава и Ференцварош да направим стадиона. Ще се опитаме да постигнем нещо подобно в София. Визията е стадионът да не бъде използван само за футбол. На стадиона има футболни срещи в по-малко от 30 дни през годината. Въпросът е какво ще се случва в останалите 330 дни. Целта е да се промотират не само мъжкия и женския, но и юношеския футбол. Най-важното е да се промотира не само футболът, но и всичките неща, които се случват около арената. Разбираме, че в момента има ограничения, защото стадионът се намира в един много красив парк. Може да се наложи да се правят допълнителни неща, но те ще бъдат за облагодетелстването на парка. Трябва да сме сигурни, че стадионът работи. Затова всичко, което правим и се случва на стадиона, няма да наруши цялостта на парка. Това, което виждате в момента е определената програма за стадиона. Надяваме се, че на стадиона ще работим с националния отбор, както и с местни и световни звезди, които могат да имат концерти. Феновете ще бъдат много по-близко до самия терен. Местата ще бъдат с малко по-голям наклон и целта ни е да можем да направим цялостното преживяване за феновете много по-интересно. Относно размера разговаряме за капацитет между 15 000 и 18 000 хиляди“, заявиха от международният оператор SPORTFIVE.

„Официално започваме на 1 юли. Първо ще има проучване и вадене на различна документация относно строежа. Надяваме се до края на годината да получим последните технически документи, които ще ни дадат правото на строеж“, допълни представителят на немската фирма.

„На Панчарево трябва да се направи изграждане на общежитие и ресторант за ДЮШ и се надявам до 2025 г. да сме готови. Всичко е съгласувано относно стадиона и базата е съгласувано с Министерството на спорта и „Спортни имоти“ и ще се движим по графика, зададен от оператора на стадиона „Спортфайв“. При подобно партньорство има обществен и държавен интерес, не би трябва да имаме проблем с изграждането на такова съоръжение. Политическата обстановка не трябва да влияе, когато според конституцията е защитен националният интерес. Някаква конкретна юридическа пречка в процеса вероятно ще се появи, но за момента всичко между участващите страни и изчистено“, коментира адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов.

„Когато строиш стадион, трябва да си сигурен, че той не е прекалено голям. Когато съоръжението е полупразно, атмосферата не е добра. Също така имаш много малко приходи и доста големи разходи.“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ