Евелина Николова пали Олимпийския огън в Благоевград

7 Dni Sport21.06.2022
Евелина Николова,

Бронзовият медалист от ХХII Летни Олимпийски игри в Токио 2020 Евелина Николова ще запали олимпийския огън в Благоевград.

С факелно бягане ще бъде отбелязан Международния олимпийски ден в Благоевград. В инициативата, която ще се проведе на 23 юни от 11 часа около езерото в парк „Бачиново“, ще се включат над 100 участници – ученици, студенти от специалности „Физическо възпитание и спорт” и „Спорт“, преподаватели в ЮЗУ „Неофит Рилски”, деца от спортните клубове в Благоевград, учители по физическо възпитание и спорт и ученици. Преди старта на факелното бягане ще бъде запален символично олимпийският огън от Евелина Николова, бронзов медалист от ХХII Летни Олимпийски игри в Токио 2020 г.

Проявата се организира от Олимпийски клуб Благоевград, Община Благоевград, преподаватели и студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ със съдействието на БОК.

Международният олимпийски ден се чества от януари 1948 г. с Решение на Международния олимпийски комитет /МОК/. През 1987 година МОК насърчава НОК да отбелязват Международният олимпийски ден с различни инициативи.

Автор: „24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ