Гордей се България, Георги Димитров успя на митичната “Оултън парк” в Британия

7 Dni Sport13.06.2022
Георги Димитров,

Българският пилот Георги Димитров записа един подиум в трите състезания на “Оултън парк”, където се проведе четвъртия кръг от британската Формула 4.

Георги завърши 4-и в първото състезание, шести – във второто и в третото се пребори за втората позиция на финала. В квалификацията за първата надпревара Димитров завърши 2-и, само на 0,2 секунди от полпозишъна, но на старта имаше проблеми с колата и това го забави, като до финала се пребори за четвъртото място.

В най-силното си състезание през уикенда Георги тръгна втори и завърши на същата позиция, като и тази надпревара беше изпълнена с много битки, тъй като в челото на британската Формула 4 разликите са много малки.

След първите 4 кръга от сезона Георги е най-напред в класирането от пилотите на JHR Developments и заема 7-ото място в класирането с 86 точки, само на 1 от шестия в подреждането.

Утре и в сряда пилотите от британската Формула 4 ще правят тестове на пистата “Крофт”, където в края на месеца ще се проведе петият кръг от шампионата.

Автор: „Спортал“

Снимка: Официален Туитър акаунт на Георги Димитров


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ