Иво Ивков каза истината за лиценза на Левски: Да, истина е за УЕФА

7 Dni Sport30.05.2022
Иво Ивков

Изпълнителният директор на Левски Иво Ивков заяви, че “сините” ще получат лиценз за България и Европа без проблем.

Всички задължения, които влияят на оторизацията са покрити или с постигнато споразумение. Ивков също така разкри, че в момента не се обслужват задълженията към НАП, но държавата прави компромис.

“Считам, че в следващите дни се разглеждат молбите, също така и УЕФА, защото сме подали и молби за лиценз за Европа. Смятаме, че ще получим без никакви проблеми. Очакваме го, работата е свършена в това отношение. Всички лицензионни задължения за обслужени. Разпоредил съм да се изплатят, тези на които са сега падежът. Работата ни даде резултат. Имаме конвертируеми футболисти, здрав отбор. Даже се страхувам, че малко преждевременно дойдоха спортните резултати. Сега вдигнахме летвата, влизайки в Европа през парадния вход. Сега трябва да мислим за цялостно стабилизиране на клуба и да надграждаме”, каза Ивков.

“Заслужаваше си жертвата. Това го приемам като мисия в моя живот, дори не го приемам като жертва. Положението беше и продължава да е много тежко.

Сега е моментът за още по-усилена работа, докато си почиват героите с купата, за да подготвим така, че тези успехи да донесат една стабилност. Минаваха ми мисли дали пък няма да съм аз човек, който ще напиша молба за обявяване на несъстоятелност. Това не е на дневен ред, но ситуацията още не е цветуща“.

“Към НАП не се изплащат редовно вноските в момента. Имаме споразумение до декември, към които се водят правни разговори. Не ги обслужваме в последно време, но имаме документ, че няма изискуеми в момента задължения. В момента ние не сме изряден платец, но държавата е добър стопанин и дава толеранс, като се вижда, че се работи. Все по-засилен интерес към Левски. Виждат се приходите и държавата би била много лош стопанин, ако ликвидира Левски на някакви такива основания. Въпросът е каква е перспективата и плановете. Виждате, че ситуацията в Левски значително се подобри“, обясни Ивков.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ