Спартак обяви кога ще е готов стадионът, за който Красен Кралев отпусна над 1 милион лева

02

Зам.-председателят на УС на Спартак Евгени Балев разкри какво ще се случи със стадион „Спартак“, на който предстои да се извърши ремонт. Припомняме, че Министерството на младежта и спорта отпусна над 1,3 милиона за подобряването на съоръжението.

Ето какво заяви Балев пред медиите на днешната пресконференция: „Всеки ден обсъждаме с община Варна предстоящия ремонт на съоръжението и сме в тесни връзки с проектанти и конструктори. Възможно най-скоро реконструкцията започва да бъде извършвана от фирма, която ще бъде избрана от общината. На мястото на вишката ще се вдигне трибуна с козирка и съблекални под нея, ще бъде подменено тревното покритие на терена и пластмасовите седалки в сектор „А“. Отделно община Варна ще вдигне втора трибуна в сектора, където бяха бутнати седалки заради разширението на булевард „Васил Левски“. Там проектът изостава с месец от другата трибуна, но силно се надявам, че строежът на двете ще върви успоредно. Зад трибуната, която ще прави общината, ще бъдат взети всички мерки за безопасност, за да не може евентуално автомобил да падне на стадиона, тъй като знаете, че по новия булевард ще има оживен автомобилен трафик. За целта ще бъде направена двойна мантинела, поставени колчета и отделно вдигнати две огради, за да не съществуват никакви рискове да се случат каквито и да е неприятни инциденти. Редовете, където ще бъдат поставени новите пластмасови седалки, ще бъдат намалени от 9 на 7, за да има повече място между тях и да е по-широко и по-комфортно за зрителите. Имаме уверението, че ремонтът на стадиона ще приключи до 3-4 месеца, което означава, че до края на ноември или началото на декември ще имаме прекрасен стадион. Не само ние, спартаклиите, а и всички варненци. Този стадион ще отговаря напълно на изискванията на БФС за мачове в Първа и Втора лига и в турнира за Купата на България“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ