Контузия спря Григор Димитров

7 Dni Sport27.05.2022
Григор Димитров,

Григор Димитров няма да продължи участието си в откритото на Франция.

Българската звезда в тениса отпадна в третия кръг на „Ролан Гарос“ след загуба 3:6, 1:6, 2:6 от Диего Шварцман. Така дребничкият аржентинец взе реванш за мача в Мадрид, в който Димитров победи, а първият сет бе 6:0.

В първите си две срещи в Париж Григор не бе допускал пробив в 24-те гейма, в които бе изпълнявал сервис. Срещу Шварцман обаче се оказа изоставащ с 0:3. Бившият №3 в света имаше възможност да върне и двата пробива, но не успя.

Във втория сет от 1:1 като че ли на Димитров нещо му стана. Той започна да губи гейм след гейм и създаваше впечатлението, че има контузия или друг здравословен проблем. Все пак в началото на третата част той поведе с пробив, но пропусна 4 възможности да дръпне с 3:0. От това съперникът му веднага се възползва и спечели мача. За Шварцман това бе първа победа срещу Димитов от злополучния финал в Истанбул през 2016 г. Тогава Григор бе на две точки от титлата, но в края на мача остана без ракети, защото ги счупи и приключи с наказателна точка.

„24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ