Григор Димитров излиза днес за втория си мач на „Ролан Гарос“

7 Dni Sport25.05.2022
Григор Димитров,

Григор Димитров излиза днес за втория си мач на “Ролан Гарос”. Най-добрият български тенисист започна участието в Откритото първенство на Франция с експресна победа над Маркос Хирон с 6:1, 6:1, 6:1 амо за 1 час и 35 минути, а този следобед ще премери сили с хърватина Борна Чорич.

Техният двубой е четвърти в програмата на корт №14 в Булонския лес, която ще бъде открита в 12:00 часа наше време със срещата между Виктория Азаренка и Андреа Петкович. Следва мача Тейлър Фриц и Бернабе Сапата Миралеш, а след това ще играят Сорана Кърстя и Слоун Стивънс.

Бившият №12 в света Чорич, който понастоящем е 275-и в световната ранглиста, се наложи на старта над испанеца Карлос Табернер с 3:6, 6:2, 6:3, 6:1 в мач, продължил малко повече от 3 часа и 10 минути. Хърватинът получи травма в дясното рамо през миналия сезон и не игра повече от година. Той се завърна на корта в началото на март, но оттогава е записал само две победи в общо 8 изиграни срещи.

Димитров и Чорич не са се сблъсквали на корта в официален двубой до този момент, тъй като при единствения случай, в който трябваше да излязат един срещу друг, хърватинът се отказа малко преди началото на срещата им на US Open през 2019 година.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ