Абсолютната промяна в ЦСКА вече започна, 10 са аут, треньорът също

7 Dni Sport21.05.2022
Гриша Ганчев, Христо Стоичков

За ЦСКА ножът опря до кокала и предстои много интересно и динамично лято, което ще напомни за събитията в Борисовата градина отпреди близо десетилетие. Защото към момента над „Армията“ е надвиснал духът на неизвестността и цари абсолютен хаос.

Ден преди края на кампанията не е ясно нито кога червените ще започнат лятната си подготовка, нито къде ще се проведе, а още по-малко кой ще изведе футболистите на първа тренировка за сезон 2022/23.

Тази пролет, която бе чакана с големи надежди от червената част на България, се оказа една от най-катастрофалните в цялата история на клуба. Загубата с 0:5 в Разград и поражението във финала за Купата на България срещу Левски ще оставят отпечатък за дълго време напред.

Но тази пролет ще бъде запомнена не само със срамното представяне на терена, но и със свалянето на доверието на огромна част от привържениците от „ръководството с най-дълъг толеранс“ в клубната история. Такава заявка дадоха организираните фенове още през април при напускането на Стойчо Младенов, а след болезнената загуба във финала за купата те прибягнаха до по-сериозни „мерки“. Стигна се до грозните сцени с хвърлените банани и бутилки към играчите на тима преди мача с Ботев Пловдив. Привържениците от фенклуб „Сектор I Г“ не присъстваха на него, като обявиха: „Няма да сме на стадиона, докато Амос Юга, Жеферсон, Бусато и всички други измислени герои са на телефонната слушалка, саботирайки всеки треньор по нечие нареждане. Докато маркетингът на носителите на имидж и харизма за любимия ни отбор е просто фикция. Докато всяка една легенда, свързана с нашия велик клуб, бива омерзявана от низки интриги. Докато продължава разрушителният процес, свързан с нашия стадион. Докато няма ясна визия за това какво трябва да представлява един нормален клуб в 21-ви век“.

И изглежда най-накрая голяма част от техните изисквания ще бъдат изпълнени, пише „Тема спорт“. През лятото Борисовата градина ще бъде напусната от двуцифрен брой провалили се на „Армията“ футболисти. Напускащи са Жуниор Нзила, Карло Мухар, Брадли Мазику, Греъм Кери, Амос Юга, Йоан Бай, Федерико Варела, Яник Вилдсхут, Браян Морено, един от двамата вратари… Преотстъпен ще бъде и младият нападател Калоян Кръстев. Вече се работи трескаво по намиране на техни заместници, като от ЦСКА са амбицирани да не повтарят напълно провалените лятна и зимна селекция от настоящия сезон. Водят се преговори и с бъдещия треньор на тима, като Алън Пардю няма да остане начело на армейците.

И докато текучеството на кадри е обичайно за „червените“ през последните години, през това лято ще настъпи най-важната промяна – на модела на управление. Ножът е опрял до кокала и е време досегашните практики, за които последователно алармираха Бруно Акрапович, Любослав Пенев и Стойчо Младенов, да бъдат прекратени.

Не са изключени и промени в ръководната структура, които да изградят наново изгорения мост между ръководни фактори и привърженици на „Армията“.

„Държим да подчертаем, че в това си съждение изключваме категорично великия и единствен Христо Стоичков, който за нас винаги ще си остане Господ“, гласеше краят на декларацията на „Сектор Г от четвъртък. А запознати твърдят, че това изречение не е случайно и могат да се чакат новини в тази посока. Едно е сигурно – лятото на ЦСКА ще бъде повече от горещо.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ