Анте Шимунджа изготви два списъка, даде ги на ръковдството

7 Dni Sport12.05.2022
Левски - Лудогорец, Анте Шимунджа

Треньорът на Лудогорец Анти Шимунджа вече е предоставил на ръководството на клуба ва списъка, по които се работи. Първият е с имената на наблюдавани футболисти, които той иска да бъдат привлечени в отбора. Вторият е с такива, които в момента са в тима, но те не попадат в дългосрочните му планове. На тях ще бъдат търсени нови отбори. И ако не се стигне до продажбата им, ще се работи по варианти, при които те да бъдат преотстъпени.

През зимата Лудогорец бе доста активен на трансферния прозорец. Тогава в Разград пристигнаха седем нови – хърватският вратар Симон Слуга, словенският защитник Жан Карничник, израелският бек Дени Групер, крилата Спас Делев, Рик Джонатан (Бразилия), както и нападатели Матиас Тисера (Аржентина) и Игор Тиаго (Бразилия).

Очаква се през лятото разградчани да бъдат по-скромни откъм покупки. Но те задължително трябва да усилят няколко зони. Именно такова е желанието на Анте Шимунджа. Словенският специалист държи да бъде взет централен защитник. Причината е, че през пролетта украинецът Игор Пластун е повече от колеблив. Той дори бе сменен на почивката в полуфинала-реванш за купата срещу Левски (0:1), защото в първия четвърт част на няколко пъти бе тотално надигран от нападателя на сините Велтон. За центъра на отбраната Шимунджа разполага още с Оливие Вердон и Георги Терзиев, а при нужда там може да използва и Жан Карничник и Антон Недялков. Последните двама обаче са първи опции за десен и ляв бек.

От Лудогорец се оглеждат и за привличането на класен халф. Такъв, който да бъде стабилен в дефанзивен план, но и да може да участва в изграждането на атаките. Орлите ще вземат и заместници на евентуалните продадени играчи.

„Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ