Гордей се България, Алекс Везенков №1 на най-високата сцена, вее високо трибагреника

7 Dni Sport10.05.2022
Александър Везенков,

Българският национал Александър Везенков получи ново признание от специалистите на Стария континент. Лидерът на Олимпиакос беше определен за най-прогресиращия играч в редовния сезон на Евролигата в класацията на авторитетното уеб издание Eurohoops.net.

Българинът спечели вота на журналистите с 52.4%, като остави на сериозна разлика зад себе си Крис Джоунс от АСВЕЛ, съотборникът му Тайлър Дорси и Анте Жижич от Макаби, които получиха по 9.5% от гласовете.

Александър Везенков записа средни показатели от 13.8 точки, 5.6 борби, 1.5 асистенции и 1.1 откраднати топки със среден коефициент на полезно действие от 17.8 в основната фаза от сезона.

Освен признанието от Eurohoops, българинът е сред основните кандидати за наградата за “Най-полезен играч” на Евролигата, а освен това по всяка вероятност ще попадне в Идеалния отбор на сезона в най-силния европейски клубен турнир.За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ