Бруно Акрапович за финала: Шансовете са равни, искам ЦСКА да победи

7 Dni Sport10.05.2022
бруно_акрапович

Бившият наставник на Локомотив (Пловдив) и ЦСКАСофия Бруно Акрапович сподели пред колегите от „Спортал“ очакванията си за предстоящия финал за Купата на България между „червените“ и Левски.

Босненският специалист се надява ЦСКА да победи, но в същото време е на мнение, че мачът е „фифти-фифти“.

Здравейте, г-н Акрапович! Как сте, къде ви намираме в момента?

Здравейте! Намирате ме в родното ми място Зеница в Босна и Херцеговина. В момента си почивам след натоварената програма.

Следите ли какво се случва с българския футбол и имате ли време да гледате мачовете от нашето първенство?

Разбира се! Постоянно следя какво се случва с футбола в България. Даже онзиден гледах второто полувреме на мача между Арда и Локомотив (Пловдив). Беше много интересен двубой. Футболистите на Локомотив показаха характер, за което искам да ги поздравя. Не е лесно да заличиш три гола. Даже накрая ме хвана яд, защото можеха да вкарат и пети гол, с който да победят.

В неделя ни предстои много важен мач – финалът за Купата на България, който ще противопостави вашия бивш клуб ЦСКА и Левски. Какви са очакванията ви за мача?

Финалът за Купата на България е специален мач. Изправят се Левски срещу ЦСКА, а на стадиона ще има много фенове и атмосферата ще бъде страхотна. Този, който покаже повече нерви, ще триумфира. Въпреки че напуснах ЦСКА, се надявам отборът да спечели Купата. Все още имам много познати в клуба. Има и футболисти, с които съм работил докато бях в ЦСКА.

Вие на два пъти триумфирахте в турнира с отбора на Локомотив (Пловдив), като и във финала с Ботев (Пловдив), и в този с ЦСКА отборът ви беше сочен за аутсайдер. Предполагам, сте на мнение, че в тези мачове няма фаворити. 

Напълно съм съгласен с вас. Спомням си много добре дните преди двата финала с Ботев и ЦСКА, в които всички ни сочеха за аутсайдери. Така беше по-добре. Казах на момчетата, че не трябва да се притесняват и трябва да покажат най-доброто от себе си. Всичко зависи от психическата нагласа. В тези мачове няма фаворити, побеждава този, който е по-добър на терена.

Левски е в подем. Спомням си, че преди време казахте: „Дайте ми Левски, три хиляди лева за заплати и отборът ще експлодира“.

Да, следя представянето на Левски и си спомням кога казах тази реплика. В момента Левски играе добре, за което заслуга има треньорът, който работи много добре.

Може ли по-лошата форма на ЦСКА да повлияе на мача в неделя?

Може да се отрази, ако отборът не промени нагласата си за мача. Аз обаче познавам Алън Пардю, с когото работихме в ЦСКА и сме разговаряли много. Надявам се, че е опознал добре футболистите, с които разполага.

Една прогноза за финал?

Ще бъде много-много труден мач. Финал е. Бих казал, че шансовете и на двата отбора са фифти-фифти. Няма фаворит.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ