Ясен Петров вика голмайстор от Португалия в националния отбор

7 Dni Sport06.05.2022
България, Тренировка, Кирил Десподов, Ясен Петров,

Селекционерът на националния тим Ясен Петров обмисля да изпрати повиквателна за нападателя на португалския Фейрензе Стивън Петков, пише „Мач Телеграф“.

Той се намира в чудесна форма и от началото на сезона е отбелязал 11 попадения във второто ниво на местния футбол, което го прави най-резултатния наш сънародник в Западна Европа, макар и не в елитна дивизия.

Само в рамките на 10 дни – от 2 юни до 12 юни, националните ни имат 4 мача от Лигата на нациите – на 2 юни играем със Северна Македония, 5 юни с Грузия, а на 9 и 12 си разменяме по едно домакинство с Гибрлатар. Заради въпросния сгъстен календар Ясен Петров ще извика по-голям брой футболисти от обичайното. Стивън Петков все още не е играл за националния отбор.

Другите нападатели, на които Пловдивския Джанини разчита, се намират в доста по-лошо състояние. Георги Минчев има само един гол за Рига, докато Атанас Илиев е с 2 попадения за втородивизионния италиански Асколи. Иначе на върха на атаката Ясен Петров използва и Мартин Минчев, който обаче може да действа и като крило.

Очаква се в списъка на Ясен Петров за въпросните 4 мача да има доста изненади. Със сигурност в състава ще има и дебютанти.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ