Курьор: Това е най-силният Левски, срещу който съм играл, мачовете с тях са специални за мен

7 Dni Sport05.05.2022
матиас курьор

Матиас Курьор е един от големите любимци на феновете на Черно море. Националът на Мартиника кара трети период с екипа на „моряците”, а в петък ще се изправи срещу любимата си жертва у нас – Левски.

34-годишният нападател призна в специално интервю за колегите от „Гонг“, че това е най-силният отбор на „сините”, срещу който досега се е изправял. Той говори и за шансовете на варненци за класиране в евротурнирите.

Успя ли вече да влезеш във върхова форма, след като пропусна част от подготовката на Черно море?

– Все още не. Трудно е на моята възраст, когато не си направил пълноценна подготовка. Бях болен и от коронавирус, а сега и Рамадан. Трудно е да бъда в топ форма, но правя всичко възможно да подобрявам физическото си състояние.

Черно море е в серия от 4 мача без победа. На какво го отдаваш?

– Определено срещу Славия и Ботев Пловдив заслужавахме по-добър резултат. Понякога обаче нямаме извинение за пораженията. Сезонът обаче все още не е завършил. Имаме 3 мача и се борим за Европа. В добра позиция сме и няма да се предадем.

Предстои много важен мач срещу Левски. Какви са очакванията ти?

– Единствено и само за победа. Трябва да победим, за да продължим да мечтаем за Европа. Ще бъде страхотен мач и трябва да зарадваме нашите фенове. 

Вече изигра един мач срещу Левски през този сезон. Загубихте с 0:2. Какви са впечатленията ти от Левски?

– В България съм от 5 години и това е най-добрият Левски, срещу който съм се изправял. Говоря си с Билал Бари, който е мой добър приятел, и той ми казва, че треньорът им е изключителен.

Защо в предния мач между двата отбора имаше толкова нерви и грубости?

– Не обичам да говоря за съдиите, но в този мач реферът уби играта. Може би и публиката го уплаши. Честно казано, след всички тези жълти картони е трудно да се играе нормално. Мисля, че почти всички в отбора имаха картони. Въпреки това Левски беше по-добрият отбор тогава. Заслужено победиха.

Черно море прави много силен сезон. Постижима цел ли е класиране за Лига на конференциите?

– Целият отбор иска да играем в Европа. Ние постигнахме най-важното – да сме в Топ 6. Сега нашата цел е Европа. За нашите фенове ще е страхотно да играем мачове от евртурнирите и да представяме България. Смятам, че е напълно постижимо класирането ни за там.

Мачовете срещу Левски сякаш имат специален заряд за теб. Защо?

– Всеки мач срещу Левски е голям, специален. Често блестя и бележа в тези мачове. Надявам се и в петък да е така.

Направи сериозна кариера. Колко време още мислиш да си на терена?

– Трудно е да кажа към този момент. Чувствам се много добре и не мисля за това. Когато вече не мога да помагам на отбора ще спра. Не искам да преча и да съм в тежест. 

Черно море ли е отборът, в който искаш да прекратиш кариерата си?

– Да! Определено е Черно море. Неведнъж съм казвал, че този клуб е специален за мен. Също така се надявам да продължава да бъда част от него под някаква форма и след края на футболната си кариера.

Мислил ли си какво ще правиш, след като слезеш от голямата сцена?

– Имам бизнес във Франция, който развивам. Ако обаче остана в големия свят на футбола, искам да започна в Черно море. Ще видим как ще се развият нещата…


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ