Лудогорец научи важни детайли за похода си в Шампионска лига

7 Dni Sport05.05.2022
Лудогорец - ЦСКА, Бърнард Текпетей

Българският шампион Лудогорец ще бъде поставен в жребиите до втория предварителен кръг на Шампионската лига, но все още е под сериозна въпросителна дали ще се ползва със същата привилегия в трети предварителен кръг и след това в евентуален плейоф.

Този сезон Лудогорец стартира надпреварата с коефициент 23.000. Шампионите ще излязат най-рано на европейската сцена още в първи предварителен кръг на надпреварата. Там единствените отбори с по-висок коефициент от Лудогорец са Карабах от Азербайджан и Малмьо от Швеция.

Сигурните евентуални съперници са Шахтьор Солигорск (Беларус), Сутиеска (Черна гора), Класвик (Фарньорски о-ви), Хибърниънс (Малта), Тобол (Казахстан), Шкупи (Македония), Рига (Латвия), Динамо Батуми (Грузия), Баклани (Косово), както и шампионите на Армения, Албания и Полша и един отбор, който ще дойде от предварителния кръг.

Ако Лудогорец премине към втори предварителен кръг на Шампионската лига то тогава отново ще бъде поставен, но проблемите ще дойдат в трети кръг. В него играят 12 отбора, а в момента има 4 сигурни с по-висок клубен коефициент от Лудогорец, сочи проверка.

„Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ