Публикуваха сумата, която прибират Хубчев и помощниците му

7 Dni Sport05.05.2022
Царско село - Берое, Петър Хубчев

Треньорският щаб на Берое прибира общо месечно възнаграждение в размер на едва 10 000, научи „Тема Спорт“.

Както е известно, от началото на годината старозагорци значително свиха бюджета, след като държавното дружество ТЕЦ „Марица-Изток 2“ спря издръжката на клуба, който вече е ръководен от фенско сдружение. Един от членовете му адв. Светослав Миневски пък внесе яснота относно заплатите на стадион „Берое“ по време на срещата със старозагорската футболна общественост във вторник вечер. „Единственият ръководител на Берое, който получава възнаграждение, и то е повече от символично, е изпълнителният директор Стелиян Попчев. Символични са и заплатите на спортно-техническия щаб“, категоричен бе Миневски.

От близки до клуба източници „Тема Спорт“ разбра, че наставникът Петър Хубчев получава по 5000 лева на месеца, а още 5 хиляди си делят асистентът му Левон Апкарян, треньорът на вратарите Армен Амбарцумян и анализаторът Иван Желев.

Хубчев вече е постигнал споразумение с ръководството на Берое и ще остане начело на тима и през следващия сезон. „Най-важното за един клуб е той да работи така, че да има перспектива. В тази връзка за Берое ще е най-важно не просто какви цели има, а да работи в рамките на един нормален бюджет, който да му гарантира не просто оцеляване сезон за сезон, а с години напред. Това, че няма да обявим високи цели, не значи, че няма да имаме такива“, заяви треньорът на срещата с феновете.

Добрата новина за Берое е, че на срещата е станало ясно, че клубът няма никакви задължения и лицензът за следващия сезон е осигурен. Старозагорци ще сменят кардинално своята политика и ще разчитат основно на млади български играчи.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ