Георги Кабаков е фаворит за съдия на финала ЦСКА – Левски

7 Dni Sport05.05.2022
Левски - ЦСКА, Георги Кабаков, Брадли Мазику

Съдия №1 у нас Георги Кабаков е фаворит да ръководи финала на SESAME Купа на България между ЦСКА и Левски на 15 май, съобщават колегите от „Тема Спорт“.

Преди дни пловдивчанинът бе в Гърция, където свири дербито между ПАОК и АЕК. Срещата завърши 1:1, а родният рефер получи добра оценка за представянето си. В събота пък Кабаков, помощниците му Мартин Маргаритов и Диян Вълков и отговорникът за ВАР Ивайло Стоянов ще ръководят двубоя от професионалната лига на Саудитска Арабия.

36-годишният рефер свири на добро ниво и последното вечно дерби, което се състоя на 17 април, след като няколко седмици по-рано мач №1 у нас бе поверен на Валентин Железов, който дори не е международен арбитър и направи куп грешки.

Любопитно е, че ЦСКА и Левски са изиграли 4 двубоя в турнира за купата на България, откакто Кабаков е елитен съдия, но той не е ръководил никой от тях и финалът би бил дебютно вечно дебри за него в това състезание.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ