Мъри Стоилов: Притеснявам се, че финалът се коментира толкова много

Левски - Лудогорец, Станимир Стоилов

Старши треньорът на Левски – Станимир Стоилов, подчерта, че утрешният сблъсък на „сините” с Ботев Пловдив е от изключителна важност за тима. Специалистът изрази притеснения, че все още в тима цари еуфорията от класирането за финала за Купата на България, а това може да изиграе лоша шега на отбора му.

„Винаги съм против дългите паузите. За мен не е добре да имаш дълги паузи. Колкото повече мачове има, толкова по-добре. Наложи се да почиваме повече, но се надявам, че емоционално сме заредили батериите. С оглед голямата емоция преди седем дни, дано сме я преодолели ида мислим за първенство”, сподели Стоилов

„Имам сериозни притеснения от това, че се коментира изцяло финала. Постоянните разговори за финала, билети, места. Опитвам се да обясня на играчите – да финалът е предизвикателство, но той трябва да бъде забравен до края на първенството. Има възможност да загубим една от възможностите за евроквоти”, каза още той.

„Изправяме се срещу един традиционно труден противник. През тази година направи добри неща. Отбор, който е на трето място и играе комбинативен футбол. Идеален момент да продължим да подобряваме играта си. Най-голямото притеснение за мен е да понижим игровия си облик или ритъм. Няма да е страшно да загубим точки, но би било притеснително да свалим нивото. Това са ми притесненията за утрешния мач. Вчера около 16 часа получихме официалното становище от СТК за финала за Купата. Очаквам всякакви изненади. Нищо не може да ме изненада в България. Тук всякакво нещо е предпоследно. Никога няма да се вземе решение за феновете, за футбола. Нямаме претенции за дата. Може да се играе на 14-ти, в събота, може и на 11-ти. Единственото неудобно за 11-ти е, че е работен ден. В никакъв случай не съм съгласен мачът да е на 15-ти“, сподели още специалистът.

Относно спекулациите за Филип Кръстев той допълни: „Нашият клуб е направил постъпления Филип Кръстев да остане в отбора за още една година. Всичко друго е спекулации. Той каза, че се чувства щастлив в Левски и иска да остане. Той получи свобода да играе, стигна едно ниво, в което се чувства щастлив. Когато един футболист е щастлив някъде и играе, не виждам причина той да се мести.Ако има някакви нови параметри, които не удовлетворяват клуба, няма как да се разберем. Мисля обаче че ще намерим общ език. За организации като Сити Груп, най- малкият проблем при тях е финансовият“.

„Опитвам се да втълпя на футболистите , че мачът е много важен. Важно е за Левски да побеждава. Има ентусиазъм, играчите получават позитиви, които сами си ги печелят. Играчите са в основата на това нещо. Не вярвам, че някои иска да разочарова хората, които ще присъстват утре. При загуба приключват шансовете за третото място.

Тези хора, които бяха на срещата преди време – тях ги интересува да има мир и да си получават заплатите. Аз смятам, че Футболният съюз трябва да вземе по-сериозно отношение и да прехвърля отговорността да вземат решения. Големият проблем сме ние клубовете. Ние не искаме да променяме нищо. Ние искаме да си продължи всичко и да не подобряваме нищо. Ако имаше терени като на Запад, щях да искам да играем и на Коледа. Левски продължава да бъде сам срещу всички. И ще продължи да бъде, не се плашим. Неслучайно стадионът ни е пълен, защото не участваме в дребни хитринки.

От доста време време имаме разговори с Ивелин за неговото бъдеще. Изчакахме той да реши какво иска да прави. Аз отдавна ви казах, че вратите за него винаги са отворени. Надявам се като дойде да направи отбора по-силен и да печелим трофеи.

Той може да играе навсякъде в атака. Това е положителното. Шегувах се, че събрахме доста футболисти на годината, време е да започнем да печелим трофеи.

Добре е играчите да получават позитиви и да се оценя тяхното представяне. Всеки футболист си носи кръста в националния отбор. Те си решават дали да играят или за националния отбор. Надявам се, играчите на Левски с представянето си да получават повиквателни за националния отбор”, завърши Станимир Стоилов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ