Матиас Тисера: Българският футбол ми харесва повече от аржентинския

7 Dni Sport25.04.2022
Лудогорец, Матиас Тисера

Аржентинският футболист на Лудогорец Матиас Тисера даде интервю в родината си. 25-годишният нападател говори пред „Doble Amarilla“, след като спечели шампионската титла на България. Тисера премина в състава на „орлите“ през зимата, когато беше привлечен от Атлетико Платенсе.

– Какво означава за теб да станеш шампион малко след пристигането си?
– Истината е, че когато се появи възможността за трансфера, въобще не се поколебах. Погледнах класирането, клуба и разучих града. Видях, че това е отбор, който води в класирането и има шанс да играе в Шампионската лига или другите турнири на УЕФА. Реших да приема офертата, тъй като това е предизвикателство и шанс да стана шампион. В малкото време, откакто съм в отбора, успях да участвам в няколко мача и да помогне за титлата. Много съм щастлив. В клуба и в отбора ме приеха много добре.

– Какъв е футболът в България?
– Много е динамичен и тактиката има голяма роля. Има по-малко сблъсъци, в сравнение с Аржентина, а това вероятно се дължи на факта, че почти постоянно се играе с топката по земята. Това ме устройва и е част от причината да избера Лудогорец и българското първенство.

– Какво представлява тази страна?
– Не знаех много за България преди да се отвори възможността за трансфер. Езикът е съвсем различен, но истината е, че тук е много хубаво. Има специфични правила, с които не съм свикнал, но трябва да ги науча. Живеем много добре и градът е спокоен.

– Какъв отбор е Лудогорец и как така става шампион в 11 поредни години?
– Освен 11-те титли, Лудогорец е участвал в групите на Шампионската лига и Лига Европа. Винаги се опитва да играе в най-силните турнири, където да се противопоставя на най-добрите отбори. Това е допълнителна мотивация за играчите, които успяват да израснат във футболна перспектива. От финансова гледна точка не мога да се оплача, а клубните съоръжения да на много модерни, сравними са с топ нивото на Европа. Това е важно за мен, тъй като през кариерата си до момента не съм бил на места, където има добри условия за тренировки.

– Мислиш ли, че трансферът ти в Европа се случи в подходящото време?
– Без съмнение! Знаех, че ако получа добра оферта от чужбина, ще я приема, тъй като искам да се развивам. Бях в Платенсе в продължение на две години и няколко месеца. Почувствах, че в този отбор няма как да прогресирам повече като футболист и вярвах, че е време да премина на ново ниво. Лудогорец направи оферта, която ме удовлетворяваше. След направеното проучване я приех. Това ми отвори нови врати във футбола и съм много щастлив.

– Как ще анализираш престоя си в Атлетико Платенсе и своето напускане?
– При напускането ми не срещнах най-доброто поведение от страна на шефовете. Това ме нарани, тъй като давах най-доброто от себе си за отбора и никога не се оплаках от нищо. Почувствах се разочарован. Знам, че те не говорят добре за мен, но фактът е, че аз съм единственият играч, за който са получили повече пари, отколкото са искали. Те обаче не оценяват това. Феновете, хората и съотборниците ми обаче ме познават и това ми е достатъчно. Не се притеснявам, тъй като играх с цялото си сърце за Атлетико Платенсе. Не бива да има никакви съмнения за това. Заболя ме, когато ме лъгаха. Говореха ми едни неща, а вършеха други. Никога не се поинтересуваха от мнението ми. Предпочетоха да се отдръпнат, когато имах нужда от помощ. Показаха другата си страна едва когато станах голмайстор на отбора и трети в класацията на първенството. Знам обаче, че времето ще постави всичко на местата си. Аз обаче нямам никакви притеснения и никакви грехове към клуба, тъй като дадох 100% от себе си.

– Какво най-много ти липсва от Аржентина?
– Най-много ми липсва ежедневния контакт с хората, тъй като българският език е много труден. Липсва ми аржентинската скара, семейството и лудата емоция на феновете, когато вкараш гол. Тук зрителите изглежда приемат случващото се на терена като шоу, като някаква театрална постановка. Липсва ми експлозията на трибуните.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ