Най-възрастната тенисистка в света загуби от българка

7 Dni Sport19.04.2022
Диа Евтимова

Най-възрастната тенисистка на всички времена се появи отново на корта на 75-годишна възраст. Гейл Фалкенбърг обаче загуби 0:6, 0:6 от бившата националка Диа Евтимова в квалификациите на турнира на зелен клей в Орландо (Флорида) с награден фонд 25 хиляди долара.

Американката подобри собствения си рекорд за най-възрастна участничка в турнир. За последно тя игра на 74 години на 3 май 2021 година в САЩ, когато отново загуби със същия резултат.

След края на двубоя Евтимова се снима със съперничката си, която е легенда в американския тенис.

Фалкенбърг има рекордното в кариерата си 360-о място в световната ранглиста от декември 1987 година. На следващата година тя участва в квалификацията на откритото на Австралия, когато вече беше на 40 години, и дори премина един кръг. През 80-те години американката участва на турнири в Бразилия.

Фалкенбърг е с място в ранглистата на УТА до 1999-а, след което подновява състезателната си дейност през 2011 година, като играе спорадично в турнири на ITF в САЩ, а също и в състезания на Американската тенис асоциация (USTA). Последната й победа в официални турнири беше през 2016 г.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ