ЦСКА и Левски се стягат за люта битка след буреносните събития в двата клуба

Левски - ЦСКА, Бисмарк Чарлс

Днес в 17:00 часа ЦСКА и Левски се изправят един срещу друг в сблъсък от 1-ия кръг на шампионския плейоф в efbet Лига. Големите врагове се изправят един срещу друг в поредната люта битка помежду си. В такива двубои сме свикнали да казваме, че моментната форма и класирането са без значение и всеки от двата тима има своите шансове да триумфира. И днес очакваме отново да е точно така, като всеки ще иска първо да зарадва феновете си, а след това да мисли за всичко останало.

Атмосферата и в двата отбора преди големия мач е нажежена. На „Армията“ изненадващо взеха решение да се разделят с треньора Стойчо Младенов, който влезе в словесна престрелка със собственика Гриша Ганчев. Така днес отборът ще бъде воден от английския специалист Алан Пардю.

В Левски също имаше остри реплики от треньора Станимир Стоилов към ръководството. След мача с Лудогорец (3:2) за Купата на България Мъри също заплаши, че може да си тръгне. Все пак на „Герена“ взеха бързи мерки и успяха да потушат напрежението преди важния мач. Стоилов обаче няма да може да бъде на резервната скамейка днес по друга причина и тя е, че той получи червен картон след края на мача в Разград и е наказан да не води тима.

ЦСКА на практика загуби надежди за титлата, която изглежда отново ще отиде във витрината на Лудогорец. „Червените“ допуснаха прекалено много грешки през пролетта и позволиха на „Орлите“ да се откъснат много напред. Ако ЦСКА не спечели днес, това ще официализира титлата на разградчани.

От друга страна Левски е в страхотна форма преди днешния сблъсък. „Сините“ завършиха редовния сезон с 3 поредни победи, а към тях трябва да прибавим и престижния успех в първия 1/2-финал с Лудогорец (3:2) за Купата на България. Така че от тази гледна точка „сините“ са в доста по-добро настроение и в по-добра форма от своя съперник.

„Червени“ и „сини“ изиграха два мача в редовния сезон помежду си, като през есента ЦСКА спечели с 2:1, а през пролетта двата тима не успяха да покажат най-доброто от себе си заради лошите метеорологични условия и срещата завърши 0:0. Всъщност Левски ще опита да спре негативната серия в дербито, тъй като няма успех вече 9 поредни мача.

В ЦСКА нямат много кадрови проблеми за днешния мач. Единствено трайно контузеният Юрген Матей е извън сметките на Алан Пардю. Томас Лам също е с лека травма, но има шанс да може да играе. Така единайсеторката вероятно ще е съставена от Бусато на вратата и пред него Турицов, Юга, Кох и Мазику в отбрана. Варела и Жеферсон ще действат в средата на терена, а Йомов и Гарсес ще бъдат на крилата. В атака пък ще си партнират Вилдсхут и Кайседо.

В Левски проблемите са малко повече. Хосе Кордоба е наказан, а Асен Митков е контузен. В последния момент се оказа, че и Георги Миланов има травма и не тренира наравно със съотборниците си в последните занимания на „сините“. Той ще бъде в групата, но почти сигурно няма да е сред титулярите. Добрата новина е завръщането на Николай Михайлов, който успя да се възстанови навреме за дербито и ще бъде на вратата. Пред него пък се очаква да действат Михайлович, Сундберг, Ван дер Каап и Цунами. Краев и Кръстев ще действат като опорни халфове, а Стефанов ще изпълнява ролята на плеймейкър. Марин Петков и Уелтън ще бъдат на крилата, а атаката ще води Бари.

Вероятни състави:

ЦСКА: Бусато, Турицов, Юга, Кох, Мазику, Йомов, Варела, Жеферсон, Гарсес, Вилсхут, Кайседо

ЛЕВСКИ: Михайлов, Михайлович, Сундберг, Ван дер Каап, Цунами, Кръстев, Краев, Стефанов, Петков, Уелтън, Бари


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ