Ботев Пловдив и Черно море влизат в битка за виза в Европа

7 Dni Sport16.04.2022
Ботев Пловдив - Черно море, Даниел Димов, Па Конате

Днес в 19:30 часа Ботев (Пловдив) посреща Черно море в двубой от 1-ия кръг на шомпионския плейоф в efbet Лига.

Това се очертава да бъде ключов сблъсък в битката за третото място, а победителят тази вечер ще вземе сериозно предимство пред един от големите си конкуренти.

В момента Ботев държи заветната трета позиция. Пловдивчани обаче имат само точка повече от своя съперник. Това ни дава основания да очакваме изключително интересен сблъсък в Коматево.

В редовния сезон Черно море спечели и двата сблъсъка с „Канарчетата“ с по 2:0. Така че варненци ще имат предимство, ако в края на сезона двата тима се окажат с равни точки. Затова за Ботев е още по-важно да спечели днешния мач, за да може да се откъсне на 4 точки пред днешния си съперник и да намали шанса това да се случи.

Задачата на Ботев обаче няма да е особено лесна. Черно море е един от най-неудобните съперници за пловдивчани в последните години. „Жълто-черните“ нямат победа над варненци в последните 6 сблъсъка помежду им (4 победи и 2 равенства в полза за Черно море). Сега в Ботев се надяват да сложат край на тази негативна серия.

Добрата новина за домакините е, че нямат кадрови проблеми преди мача и треньорът Азрудин Валентич ще може да пусне оптимален състав. Очаква се той да изведе на терена Аргилашки на вратата и триото Пунчец, Супрайен и Генев в защита. Ето’о и Конате ще бъдат на крилата, а в средата на терена ще си партнират Рабей и Мертенс. Току и Неделев ще бъдат двамата атакуващи полузащитници, които ще действат зад изнесения в предни позиции Брахими.

Черно море е в доста по-неизгодна позиция. Илиан Илиев има куп проблеми с окомплектоването на състава. Сердюк е наказан за този мач, а Панов, Панайотов и Каспаравичус са контузени. Така единайсеторката вероятно ще е съставена от Дюлгеров под рамката и Попов, Атанасов, Дробаров и Дичев в защита. Димов и Велев ще са опорните халфове, а Гарсия ще действа като плеймейкър. Василев и Вилела ще бъдат на крилата, а Курьор ще застане на върха на атаката.

efbet Лига, шампионски плейоф, 1 кръг:

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) – ЧЕРНО МОРЕ

Вероятни състави:

Ботев Пловдив: Аргилашки, Пунчец, Супрайен, Генев, Ето’о, Рабей, Мертенс, Конате, Току, Неделев, Брахими

Черно море: Дюлгеров, Попов, Атанасов, Дробаров, Дичев, Димов, Велев, Василев, Гарсия, Вилела, Курьор

Стадион: База Коматево

Съдия: Васимир Ел-Хатиб

Начало: 19:30 часа

„Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ