Локо София и Царско село нямат избор. Ще трябва да побеждават.

7 Dni Sport04.04.2022
Царско село - Локомотив София, Александър Александров

Локомотив (София) и Царско село се изправят един срещу друг в 20:00 часа тази вечер в среща от 25-ия кръг на efbet Лига. И двата тима се намират в опасната зона и трите точки са изключително важни за всеки от тях. Това важи с двойна сила за „Железничарите“, които все още имат искрица надежда да се изкачат над чертата преди края на редовния сезон и така да се спасят от участие в плейофа за изпадане от елита.

Пролетният дял на първенството не се разви добре за Локо. Отборът записа само 1 победа и 1 равенство от началото на годината, като междувременно допусна цели 4 загуби. За да запазят теоритичен шанс да завършат редовния сезон над чертата, „Железничарите“ задължително трябва да спечелят както днес, така и в последния кръг срещу Ботев (Пловдив), като междувременно да се надяват и на загуба на Арда. На пръв поглед шансът всичко това да се случи изглежда доста нищожен, но пък във футбола сме виждали и по-големи изненади.

В Царско село ситуацията не е много по-розова. „Царете“ също нямат успех през пролетта и в един момент дори изглеждаше, че са готови да развеят бялото знаме в битката за спасение. В последните си два мача обаче отборът показа зъби и измъкна две бойки ремита с лидерите в класиренето ЦСКА – София (0:0) и Лудогорец (1:1). Така че може би още е рано да ги отписваме напълно. От друга страна обаче те се намират в серия от 12 поредни мача без победа и продължават да търсят начин да спрат пропадането си.

Проблемът на гостите днес е, че те разполагат с най-яловото нападение в първенството. Отборът е отбелязал едва 13 гола, което прави средно по 0,54 на мач.

Локо обаче също не може да се похвали с кой знае колко силна атака. „Железничарите“ в нито един мач до момента не са вкарали повече от 2 гола. Така че можем да очакваме доста постен откъм попадения мач.

Това ще е едва втори сблъсък между тези два отбора в елита. Първият бе през есента и тогава Царско село излезе победител с 2:0. Така че сега Локо има какво да си връща и това ще е допълнителен стимул да търси победата.

Треньорът на Локо Иван Колев не може да използва контузените Малембана, Пинсон и Александров. Той се колебае и дали да пусне сред титулярите звездата Октавио. Бразилецът вече е възстановен, но наставникът не е доволен от моментната му форма. и по-вероятно да го остави на пейката. Така единайсеторката ще е съставена от Любенов на вратата и пред него Атанасов, Крачунов, Кацикас и Орачев в защита. Милошев ще е опорен халф, а Семерджиев и Славчев ще си партнират в средата на терена. Митков и Рапосо ще са на двете крила, а в атака ще действа Димитров.

При гостите добрата новина е, че нямат контузени или наказани футболисти. Стефано Макопи се очаква да изведе Ндиайе на вратата и Николаев, Крумов, Копола и Витурини в защита. Петри, Зебли, Абу и Уилиан ще са в халфовата линия, а в атака ще действат Каса и Каломбо.

efbet Лига, 25 кръг:

Локомотив София – Царско село

Вероятни състави:

Локо: Любенов, Атанасов, Крачунов, Кацикас, Орачев, Милошев, Семерджиев, Славчев, Митков, Рапосо, Димитров

Царско село: Ндайе, Николаев, Крумов, Копола, Витурини, Зебли, Абу, Петри, Уилиан, Каломбо, Каса

Стадион: „Васил Левски“, София

Съдия: Драгомир Драганов

Начало: 20:00 часа

„Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ