Ясен Петров: Допускаме елементарни грешки в защита

Ясен Петров,

Националният селекционер Ясен Петров говори на летище „София“ при завръщането на „трикольорите“ от Катар. В Доха България игра контроли срещу домакина на световното първенство и Хърватия, записвайки загуби с по 1:2.

„Има и позитиви, има и негативи. Допускаме много елементарни грешки в защита, но положителното е, че създаваме много голови положения. Особено в мача с Хърватия имахме отлични ситуации. Съдиите наклоняваха везните, но няма да ги коментирам“, каза Ясен Петров.

„Полезни проверки, знаем на кое ядро можем да разчитаме. Не мисля, че има психологическа затормозеност, играхме срещу много сериозни отбори. Искаме да побеждаваме, ще го направим, надявам се, при следващото ни гостуване“, продължи специалистът.

„До юни (б.р. – на 2 юни е домакинството ни на Северна Македония от Лигата на нациите) има както много време, така и малко. Можем да се спрем на едно определено ядро, пожелавам им да са здрави, да имат същото желание, както в мача с Хърватия“, коментира Петров.

„Имахме малко повече време да за трениране, играхме на страхотен стадион. Домакините ни посрещнаха много добре, това е плюс за нас, силни противници… Да, как да няма нотка – кой футболист и треньор не иска да бъде на такъв форум? Пред вас съм само да говоря положителни неща. Останалото, ако е свързано с някой отделен футболист, остава в съблекалнята“, подчерта специалистът.

„Приемам позитивно случилото се с Десподов. Радвам се, че стана в такъв мач, а не в официален. Разговарях с него, извини се на мен и на съотборниците си, съжалява за постъпката си. Давам всичко от себе си, аз изисквам от тях. Дай Боже, когато дойдат резултатите, тази психологическа затормозеност да изчезне. За мен е най-важно колективът, ние нямаме кой-знае какви звезди, единствено Петко Христов играе в топ 5 първенство в Европа – в Италия. Ако искаме да успеем, трябва да играем като колектив“, добави Ясен Петров


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ