Георги Помашки: Трябва да направя от Тихомир Иванов доберман

7 Dni Sport22.03.2022
Георги Помашки,

Името Георги Помашки предизвиква огромно чувство на респект в леката атлетика.

От години треньорът работи в Гърция, а на световното първенство в зала през изминалия уикенд в Белград той прибави още едно злато към богатата си колекция.

Спечели го неговият възпитаник Милтядис Тентоглу, който беше над всички в сектора за скок на дължина. Така гъркът вече е олимпийски, световен и двукратен европейски първенец на закрито, както и златен медалист на открито от Берлин 2018 г. Всички тези впечатляващи успехи са постигнати благодарение на наставленията на Помашки, който от повече от 3 десетилетия живее и работи в Атина.

„Не знам дали съм добър, но първи отварям залата, последен я затварям. Всеки ден те са там. Постоянството в работата, не постоянна, а умна работа с добро дозиране на натоварвания, носи най-добрите и стабилни успехи“, заяви той пред „бТВ“.

„Харесвам го. Имаме добра връзка и се разбираме прекрасно. С него мога да говоря на всички теми и мисля, че това е най-силното му качество като треньор“, заяви още през 2019 г. Тентоглу.

Сега за Помашки предстои ново предизвикателство. Вече няколко месеца в гръцката столица той се грижи и за подготовката на финалиста в скока на височина от олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016 – Тихомир Иванов.

„Той е много вежлив, много учтив. Трябва да го направя малко доберман“, разкрива първите стъпки в съвместната работа треньорът.

За Помашки съвместната дейност с Иванов носи съвсем различен заряд.

„Много е силно да имаш „твой човек“. Така го чувствам като български атлет“, пояснява той.

Целта пред двамата е ясна – призово класиране на Европейското първенство в Мюнхен през август 2022 г.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ