Страхотен Ботев (Пд) задълбочи кризата в ЦСКА, битката за титлата приключи

277076690_10160374362052625_2066397454712686554_n

Ботев (Пловдив) продължава със страхотното си представяне през 2022 г. Канарчетата се наложиха с 2:0 над ЦСКА. Головете за Ботев бяха дело на Самюел Супрайен (24) и Тодор Неделев (29). „Червените“ пък получиха тежък удар още в 15-ата минута, когато заради травма бе сменен капитанът Юрген Матай.

Мачът започна равностойно и опасни положения липсваха и пред врати. В 6-ата минута Антоан Бароан бе изведен добре в наказателното поле на ЦСКА, но Бусато бързо скъси дистанцията и изтласка нападателя на домакините встрани от вратата си. Седем минути след това отново Бароан излезе на отлична позиция, като този път Юрген Матай не му позволи да отправи опасен удар. При единоборството обаче капитанът на „червените“ получи контузия и бе заменен от Християн Петров.

Логичното по-добрата игра на домакините доведе и до гол в 24-ата минута. Тодор Неделев центрира от ъглов удар, а защитникът Самюел Супрайен скочи най-високо пред безучастните погледи на цялата отбрана на ЦСКА и прати топката в мрежата.

Само след пет минути „канарчетата“ отново ликуваха след попадение на Тодор Неделев. Резервата Християн Петров първо не успя да изчисти топката пред наказателното поле, а след това и попречи на Мазику да го направи. От това се възползва капитанът на домакините, който без забавяне прати топката в добния десен ъгъл на Бусато за 2:0.

В 35-ата минута „червените“ поискаха дузпа за нарушение на Супрайен срещу Маурисио Гарсес, но и след проверка с ВАР, реферът Георги Давидов отказа да посочи бялата точка. В продължението на ситуацията Вилдсхут можеше да отбележи, след като шутира към опразнената врата. Виктор Генев обаче се хвърли пред голлинията и не позволи топката да влезе в мрежата.

Футболистите на ЦСКА влязоха доста по-добре във второто полувреме и опасностите пред Аргилашки следваха една след друга. Жорди Кайседо и Маурисио Гарсес шутираха неточно, а удар с глава на Християн Петров не затрудни стража на Ботев.

След час игра треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов предприе тройна смяна. На мястото на Жеферсон, Кайседо и Гарсес в игра се появиха дебютиращият Браян Морено, Калоян Кръстев и Бисмарк Чарлс.

В 72-ата минута „червената“ отбрана допусна още една груба грешка, която позволи на Па Конате да центрира отляво и сантиметри не достигнаха на Бароан да засече топката с глава в опразнената врата от Бусато.

В 85-ата минута Брахими направи „двойно“ със свой съотборник в наказателното поле на червените и стреля покрай Бусато, но на сантиметри от дясната греда в аут.

СНИМКА: BOTEVPLOVDIV.BG


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ