ЦСКА ще се опита да превземе Пловдив, за да възроди шансовете си за титла

ЦСКА - Ботев Пловдив, Жорди Кайседо

Отборът на Ботев (Пловдив) приема днес от 15,15 часа ЦСКА в един от най-интересните мачове от 24-ия кръг на efbet Лига. Двубоят противопоставя отбори, които заемат второто и третото място във временното класиране, макар и помежду им да има голяма разлика в полза на гостите.

ЦСКА ще се опита да се възползва от вчерашната грешна стъпка на лидера Лудогорец срещу Царско село и да намали на свой ред разликата с разградчани при успех в Коматево. Ботев обаче няма да се даде без бой. “Канарите” са без загуба през пролетта като имат две победи и две равенства.

Очаква се треньорът Азрудин Валентич да извърши две промени спрямо състава от равенството 2:2 срещу ЦСКА 1948 в последния кръг. Сред стартовите 11 се завръщат Па Конате и Мохамед Брахими. В групата за срещата попадна и 20-годишния Джак Лейн, който вкара в дебюта си срещу Локомотив (Пловдив) при успеха с 2:0.

Тимът ще бъде воден от капитана Тодор Неделев, който заедно с Брахими ще действа зад централния нападател Бароан.

От своя страна наставникът на гостите Стойчо Младенов се надява да може да използва капитана Юрген Матей. Нидерландецът претърпя операция на ухото, но вече тренира пълноценно. Дали ще започне от първата минута ще се решава в последния момент.

В групата попадна и привлеченият през зимата Браян Морено, който все още не е направил своя дебют заради проблеми с травма. Очаква се Жеферсон да остане резерва заради слабото си представяне в последния мач – 0:0 с Царско село.

Той ще отстъпи мястото си на Амос Юга. Младенов все още не е решил кого да постави в средата до Юга. За две позиции се борят трима играчи – Греъм Кери, Тибо Вион и Карло Мухар. Отляво в защитата се завръща Брадли Мазику, който пропусна домакинството срещу Царско село поради наказание.

Вероятни състави:

Ботев (Пловдив): Аргилашки, Пунчец, Супрайен, Генев, Току, Мертенс, Рабей, Конате, Брахими, Неделев, Бароан.

ЦСКА: Бусато, Мазику, Матей, Лам, Турицов, Мухар, Юга, Гарсес, Кери, Йомов, Кайседо.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ