Козирката на „Лаута“ ще тежи 80 000 кг. , крепи се на 12 колони

7 Dni Sport15.03.2022
Стадион "Локомотив Пловдив", Лаута

Новите седалки за строящата се трибуна „Бесика“ на стадион „Локомотив“ вече пристигнаха на съоръжението, като част от тях са пред самия сектор и се очаква в скоро време да бъдат монтирани.

Преди това обаче предстои изграждане на козирката, която ще тежи приблизително 80 тона. Тя ще бъде „закачена“ на 12 осемметрови бетонни колони, като на този етап са поставени първите 3 от тях.

В момента най-активно се работи в помещенията под „Бесика“. Строително-ремонтните дейности засега протичат в график, като целта е новата трибуна да бъде въведена в експлоатация за началото на сезон 2022/2023 в Първа лига.

Паралелно с това върви работата и по изграждането на южната трибуна. Там предстои съвсем скоро да се налива бетонната плоча на Кота 0, пишат колегите от „Пловдив24.бг“.

Както е известно, общината ще тегли кредит, от който 12 милиона лева ще отидат за централната трибуна и така „Лаута“ ще бъде основно реконструиран.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ