Матиас Курьор = половин гол на мач

7 Dni Sport12.03.2022
Локомотив София - Черно море, Евгений Средюк, Матиас Курьор

Матиас Курьор е любимец като никой друг на феновете на Черно море още след епичното си попадение срещу Левски във финала за Купата на България. Дори и след само три мача след завръщането си на „Тича“ нападателят от Мартиника показва, че няма намерение да го кара на стара слава. Дори и без достатъчно игрова практика от последния си престой в Индия Курьор даде заряд и импулс на „моряците“.

В трите двубоя, които включват битка с хегемона Лудогорец, отбора във форма Пирин и гостуване на Локо Coфия, „моряците“ реализираха 5 гола, което прави по 1,66 попадения на среща. През есента Черно море изигра 19 двубоя, в които Курьор не бе в тима и реализира 22 попадения. Това прави по 1,15 гола на мач, което показва, че успеваемостта се е вдигнала с 0,5 на среща, изчислява „Мач Телеграф“.

И това не е тенденция само от последния престой на Курьор на „Тича“. Островитянинът стартира с Черно море сезон 2020/21, като в 15-те двубоя, в които участваше, тимът се разписа 21 пъти, бележейки по 1,4 попадения на мач. След това Курьор бе продаден на Самсунспор и в оставащите 17 двубоя „моряците“ се разписаха 16 пъти или по 0,94 пъти на среща, а това показва изключително сериозен срив.

2019/20 е друг сезон, който бе разделен на две според присъствието и отсъствието на Курьор. През цялата 2019 година техничарят игра за корейския Сеонгнам, а през зимата се върна в Черно море. В отсъствието на Курьор варненци се разписаха 25 пъти в 19 двубоя или средно по 1,3 на среща. След идването му успеваемостта се вдигна на 1,4 с 14 попадения в 10 срещи.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ