ЦСКА не се е разписвал от фаул от 83 мача

7 Dni Sport12.03.2022
цска - ботев пловдив, стефано белтраме, валентин антов

Статичните положения се превърнаха в една от силните страни на ЦСКА в края на есенния и началото на пролетния полусезон. Армейците са много опасни, когато успеят да доставят добро центриране в пеналта, като използват височината и физическата мощ на състава си.

Не така обаче стоят нещата при прекия обстрел от свободни удари. За последно ЦСКА се разписа от фаул преди повече от година и половина.

Стефано Белтраме донесе домакинската победа над Ботев Пловдив с 2:1 на 16 август 2020 г. в последните секунди с мощен удар във вратарския ъгъл от границата на наказателното поле. Оттогава обаче червените изиграха 51 шампионатни двубоя, 9 за Купата на България, 22 в евротурнирите и един за суперкупата. Общо 83 официални срещи, в които те така и не успяха да се разпишат от свободен удар, пише „Тема спорт“.

Единственият изявен фауладжия в състава е Греъм Кери. Ирландецът обаче също не намира целта от доста време, като за последно се разписа от стандартна ситуация на 7 март 2020 г. при 2:0 срещу Берое. Мухар, който притежава тежък удар, също често опитва късмета си, но без успех.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ