Левски Лукойл запази много важен играч в състава си

01jpg

Асен Великов ще играе в Левски Лукойл и през следващия сезон. Плеймейкърът ще бъде част от състава по пътя към достойно представяне както в Националната баскетболна лига, където в края на май „сините“ триумфираха със златото в интригуваща серия срещу Балкан, така и в Европа, където от есента на столичани предстоят тежки битки в квалификациите на Шампионска лига.

Запазването на плевенчанина в ростера бе сред важните цели пред ръководството на Левски Лукойл, сред които вече като тийм мениджър е и бившият съотборник на Великов – Веселин Веселинов. В състава догодина ще е и Божидар Аврамов, както и новопривлечените близнаци Калоян и Деян Иванови.

32-годишният Великов започва кариерата си през 2004 г. с Черно море в „А“ Група. През 2006-та подписва с Лукойл Академик, а година по-късно преминава в Левски, където остава в продължение на четири сезона. Следва престой в Рилски спортист, преди завръщането в Черно море за още три години. Още три прекарва и в Лукойл Академик, преди през януари 2018-та да се установи отново в София като част от Левски Лукойл.

Дългогодишният национал и бивш капитан на представителния ни тим има във виизитката си четири шампионски титли на България, четири Купи на България, а също така и два трофея от Балканската лига. Четирикратен участник в Мача на звездите у нас.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ