Арда Кърджали търси задължителна победа срещу Берое

7 Dni Sport07.03.2022
ЦСКА - Арда Кърджали,

Отборът на Арда посреща днес от 15,00 часа Берое в двубой от 22-ия кръг на елитната efbet Лига. Срещата противопоставя два отбора, които преживяха трудни финансови времена и смени на треньори.

Наставникът на Арда Стамен Белчев ще се опита да сложи край на негативана серия на кърджалийци, които допуснаха загуби от Лудогорец и Ботев Пд на старта на пролетния полусезон. Белчев ще търси и първи успех като треньор над Петър Хубчев, който пое кормилото в Берое.

За последно двамата се сблъскаха през есента на 2019 година, когато Левски победи Арда с 2:1. Белчев няма да може да разчита на новите попълнения Ел Мами Тетах и Ласане Ндиайе, чийто документи се бавят.

Добрата новина за него е, че дебют на вратата може да направи опитният ас Мартин Луков. Това ще бъде и единствената промяна в стартовия състав от двубоя с Пирин през миналия кръг.

От своя страна Хубчев също ще заложи на познат стартов състав. През седмицата Берое отпадна от Славия за Купата на България, но показа добра игра.

Опитният специалист ще заложи на схема 4-4-2, като на върха на атаката ще действат Фол и Камара. Отляво се очаква включването на Давиде Мариани, който е перлата в селекцията на заралии през зимата.

Вероятни състави:

Арда: Луков, Желев, Стоев, Петков, Кики, Котев, Юруков, Ковачев, Руменов, Коконов, Йорданов.

Берое: Ганев, Джонатан, Динков, Бен Юсеф, Фуртадо, Мариани, Мечев, Серкан, Тунгара, Камара, Фол.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ