Лудогорец ще прави аванса си на върха комфортен в снежна Враца

7 Dni Sport07.03.2022
Лудогорец - Ботев Враца, Козмин Моци, Вандерсон, Клаудио Кешерю, Георги Терзиев, Абел Анисе, Марселиньо, Джордан Икоко

Днес в 17:00 часа трябва да се проведе срещата между Ботев (Враца) и Лудогорец от 22-ия кръг на efbet Лига.

Двубоят беше насрочен за вчера, но тежките атмосферни условия не позволиха провеждането му.

Гостите пристигат на стадион „Христо Ботев“ с единствената задача да си тръгнат с трите точки. „Орлите“ може да получат отличен шанс да се откъснат на върха в класирането, особено след като ЦСКА изгуби точки в дербито с Левски . Затова разградчани нямат право на грешки. Домакините обаче не са за подценяване и ще направят всичко по силите си да объркат сметките на своя съперник.

Ботев не започна добре пролетния дял от шампионата. Врачани тръгнаха с две тежки поражения с по 0:4 от ЦСКА 1948 и ЦСКА. Сега за тима предстои нов тежък тест срещу шампиона Лудогорец. Той обаче трябва да направи всичко възможно да излезе от кризата и да измъкне нещо от този мач, защото всяка точка е от значение в битката за оцеляване.

Лудогорец е на другия полюс. След трагичния завършек на есенния дял на шампионата, разградчани направиха нужните корекции през зимата и започнаха ударно след подновяването на шампионата. Отборът записа три поредни победи на сметката си и то срещу отбори като Арда (4:0), Черно море (2:1) и Славия (3:1).

В този мач ще се изправят най-слабата защита срещу най-силното нападение в първенството. Ботев е допуснал цели 36 попадения във вратата си, което е най-много, заедно с Пирин (Благоевград). Лудогорец пък е вкарал 55 гола до момента и е начело по този показател.

През първия полусезон „Орлите“ спечелиха с 3:1. Те имат и пълно превъзходство в досегашните 11 мача между двата тима с 9 победи, 1 равенство и 1 загуба.

Домакините нямат особени кадрови проблеми. Очаква се те да започнат срещата с Костов на вратата и Фераресо, Ничев, Миланов и Николов отбрана. Георгиев и Гаврилов ще са двамата дефанзивни халфове, а Ивайлов ще действа като плеймейкър. Ненов и Фазе ще оперират по крилата, а Джало ще води атаката.

За Лудогорец мача пропускат контузените Пинас и Икоко. Така Анте Шимунджа се очаква да пусне Пад на вратата и пред него в защита Сисиньо, Пластун, Вердон и Карничник. Сантана и Шоу ще са опорните халфове, а Каули ще действа пред тях като плеймейкър. Десподов и Делев ще стартират на крилата, а Сотириу ще бъде на върха на атаката.

efbet Лига, 22 кръг:

БОТЕВ (ВРАЦА) – ЛУДОГОРЕЦ

Вероятни състави:

БОТЕВ: Костов, Фераресо, Ничев, Миланов, Николов, Гаврилов, Георгиев, Ивайлов, Фазе, Ненов, Джало

ЛУДОГОРЕЦ: Пад, Сисиньо, Пластун, Вердон, Карничник, Сантана, Шоу, Каули, Делев, Десподов, Сотириу

Стадион: „Христо Ботев“, Враца

Съдия: Драгомир Драганов

Начало: 17:00 часа

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ